Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ακρίτας Σωσάνδρας - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-1)1-1. «Γευστική» εμφάνιση, «άνοστο» αποτέλεσμα που όμως απέτρεψε την... τσάπα στον Εξαπλάτανο

Μπορεί η Πέλλα να ήταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα και πολύ καλύτερη όταν ανέβασε αισθητά την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στο τέλος θα μπορεί να αισθάνεται και τυχερή που δεν έφυγε με εντελώς άδεια χέρια από το γήπεδο της Σωσάνδρας.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με κατοχή και ελαφρά υπεροχή της Πέλλας που δοκίμασε στις καλές ευκαιρίες της από πλεονεκτικές θέσεις, χωρίς καθαρό μυαλό και εμφανή νευρικότητα, με τελικές προσπάθειες κάπως βεβιασμένες και όχι τόσο φιλόδοξες να πετύχει κάποιο τέρμα, με την γηπεδούχο Σωσάνδρα να προσπαθεί να βγάζει την δική της αντίδραση κυρίως με κάποιες σποραδικές επικίνδυνες αντεπιθέσεις από τα πλάγια. Τα κατάφεραν οι γηπεδούχοι σε μια απ' αυτές με τον Παρτσανάκη στο 10', μ' ένα γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση που ξύπνησε στην άμυνα της Πέλλας μνήμες Μανδάλου, αφού επιτεύχθηκε σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο με τα γκολ που δέχθηκε η Πέλλα την πρώτη αγωνιστική. Η απάντηση της Πέλλας με αρκετή δόση τύχης 10 λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρατσούδη από πλάγια και λάθος εκτίμηση της άμυνας και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Δημητριάδη. Τι κι αν αριθμητικά οι επιθετικές προσπάθειες και ευκαιρίες της Πέλλας ήταν πολλαπλάσιες απ' αυτές τις Σωσάνδρας, το σκορ 1-1 έμελλε να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα σαφώς πιο βελτιωμένη και με καλή απόδοση τουλάχιστον μέχρι το 75ο λεπτό, έδειχνε να παίρνει για τα καλά τα ηνία του αγώνα έχοντας παράσταση μιας καθαρής νίκης, αλλά οι πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και μπορούσαν κάλλιστα να της χαρίσουν το τρίποντο, χάθηκαν με πρωταγωνιστές κυρίως τους Γουστέρη και Μπουράκη. Στο τελευταίο τέταρτο και πάλι η Πέλλα είχε την μπάλα και τον έλεγχο, όμως με πιο χαλαρές και κάπως κομμένες και απομακρυσμένες τις γραμμές της, με αποτέλεσμα δικές της επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, να εξελίσσονται από ατομικά λάθη και αδράνειες, σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις με αρκετούς χώρους για τους γηπεδούχους. Η Σωσάνδρα από την άλλη πλευρά, μπορεί να είχε ρόλο κομπάρσου στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και να δημιούργησε μόλις τρεις καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν όμως και οι τρεις πολύ επικίνδυνες, με τις δύο απ' αυτές με τους Παρτσανάκη με κεφαλιά και Καραγιαννίδη με σουτ, να βρίσκουν έστω και ασθενικά, τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Πέλλας Δομουκτσίδη, με την δεύτερη μάλιστα να διαδραματίζεται στην τελευταία φάση του αγώνα!  Κόκκινες κάρτες αντίκρυσαν λίγο πριν τη λήξη, ο «θύτης» Κουντουράς(απευθείας κόκκινη) και το «θύμα» Μπρατσούδης(δύο κίτρινες).
Πολύ κακή η διαιτησία των κ.κ. Αργυρού, Αποστολούδα και Παρούτογλου, που βρέθηκαν δυστυχώς σε πολύ άσχημη μέρα με πολλά λάθη και δεν βοήθησαν καθόλου ένα παιχνίδι που κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, είχε πολύ καλό ρυθμό. Ειδικότερα για το κ. Παρούτογλου που «έκοψε» δύο πεντακάθαρες πολύ επικίνδυνες επιθέσεις της Πέλλας με κατά φαντασίαν οφσάιντ, θα πω ευθαρσώς ότι «το παλικάρι δεν μπορεί» που έλεγε και μια ψυχή...
►Η Πέλλα την ερχόμενη Τετάρτη φιλοξενείται στην Καλή για το κύπελλο και υποδέχεται στην έδρα της την ίδια ομάδα λίγες μέρες αργότερα για το πρωτάθλημα. Η Σωσάνδρα αντιμετωπίζει την Τετάρτη εκτός έδρας τον Α.Σ. Γιαννιτσά για το κύπελλο και το ΣΚ φιλοξενείται στην Αξό για το πρωτάθλημα.
►Μπορεί οι 5 και 7 βαθμοί διαφορά από την κορυφή για Πέλλα και Σωσάνδρα αντίστοιχα, να δείχνουν αρκετοί σε σχέση με τις 3 μόλις αγωνιστικές που έχουμε διανύσει, εντούτοις το πρόγραμμα στη συνέχεια μπορεί με την ανάλογη προσπάθεια και την συγκυρία αποτελεσμάτων, να κάνει τις «διορθώσεις» αποκαθιστώντας την πραγματική δυναμικότητα και θέση των ομάδων.  
►Άριστη για ακόμη χρονιά η φιλοξενία από την διοίκηση της Σωσάνδρας!
Οι συνθέσεις
Ακρίτας Σωσάνδρας(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Ζουμπουλίδης, Βασιλόπουλος(Καραγιαννίδης 83'), Χρηστίδης, Κουντουράς, Κοντακτσής, Nedyalkov(Πασχούλης 46', Zhuleku 90'), Ηλιάδης, Παρτσανάκης(Μανελίδης 70'), Ουζούνης, Ντόγκαρης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Βασιλάκογλου, Πλιόγκας, Τανταλίδης, Ζούζουλας(Malloli 33'), Μπρατσούδης Τ., Γουστέρης(Στάγκος 90'), Μπουράκης, Αβραάμ, Μαντζανάς, Τοπάλης(Κατσαμακτσής 78').
Μια προσφορά του

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης με την κάμερα του Pella Sports, που μπορεί να μην είχε την καλύτερη κάλυψη, δίνει όμως μια σχετικά αντιπροσωπευτική εικόνα του αγώνα... 




























Δεν υπάρχουν σχόλια: