Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μελισσίου (3-1)5-1. «Μελίσσι» σήμερα ο Μ.Α. Πέλλας κατάφερε 5 επώδυνα «τσιμπήματα» στη Δόξα

Ένα μόλις εκρηκτικό 15λεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα, στάθηκε υπερβολικά αρκετό για την πολύ καλύτερη Πέλλα, για να «καθαρίσει» πολύ νωρίς την υπόθεση νίκη και να φτάσει τελικά σ' έναν θρίαμβο, απέναντι στην ανήμπορη να αντισταθεί και να αντιδράσει σήμερα Δόξα Μελισσίου.
Η Πέλλα μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι με επιθέσεις κατά κύματα και πέτυχε πολύ γρήγορα τρία τέρματα μέσα σ' ένα τέταρτο, με τον Μπουράκη αρχικά στο 1' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι(βίντεο) ύστερα από ανατροπή του Μπρατσούδη και στο  5' με κοντινό σουτ ύστερα από «μαγική» πάσα του Ζούζουλα, με τον τελευταίο να «τελειώνει» πρόωρα την αναμέτρηση στο 15' με κοντινό πλασέ, ενώ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που μπορεί να μην είχε την ορμή του πρώτου διαστήματος, ήταν αυτή που διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο, κι ήταν αυτή που δημιούργησε τις πολύ καλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα με τους Μπρατσούδη, Γουστέρη και Μπουράκη. Αντ' αυτών η Δόξα που στην κυριολεξία είδε κι έπαθε μέχρι μέχρι την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ισορρόπησε κάπως, αλλά ήταν εμφανώς ακίνδυνη να απειλήσει το τέρμα του Δομουκτσίδη. Δύο τρία στημένα, ήταν αυτά που την έφεραν να δηλώσει παρόν στην περιοχή της Πέλλας και στην πιο ανύποπτη ίσως επιθετική της φάση, να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Χαρμάνα και να μειώσει το σκορ στο 40', με εύστοχη διπλή εκτέλεση του Σερέτη(βίντεο), όταν ο κ. Σιδηρόπουλος έδωσε ορθώς επανάληψη, αφού οι παίκτες του Μελισσίου βιάστηκαν να πατήσουν περιοχή. Λίγο νωρίτερα από την επίτευξη του τέρματος στο 35', είχε προλάβει δικαίως να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λιτοβολής για πολύ σκληρό μαρκάρισμα από πίσω με χέρια και πόδια πάνω στον Μαλλόλι ο οποίος έβγαινε σε αντεπίθεση προς την περιοχή της Δόξας.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε και πάλι δυνατά, με αποτέλεσμα να πετύχει και 4ο τέρμα μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια και εξαιρετικό τελείωμα του Γουστέρη στο 55', ενώ στην συνέχεια χωρίς να πιέσει και να κυνηγήσει επίμονα κι άλλα τέρματα, φρόντισε να πάρει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα, να κάνει περισσότερο συντήρηση δυνάμεων και κατοχή, αλλά με την Δόξα ήδη ανήμπορη και σχεδόν «παραιτημένη», ως φυσική συνέπεια ήρθε και το 5ο γκολ στο 80' με όμορφη όσο και τυχερή εκτέλεση του κορυφαίου σήμερα αρχηγού της Μπουράκη, μετατρέποντας σε θρίαμβο και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια διαφαινόμενη ευρεία νίκη.
Με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο του αγώνα και διάσπαρτα κάποια αρκετά καλά διαστήματα στο δεύτερο μέρος, η Πέλλα δεδομένων των αγωνιστικών συνθηκών κι έχοντας για περισσότερο από μία ώρα την αριθμητική υπεροχή, δεν έπιασε μεγάλη απόδοση, δεν δημιούργησε τις καταστάσεις και τις ευκαιρίες που είναι ικανή να δημιουργήσει, κι έχοντας έναν αντίπαλο που σήμερα δεν ήταν και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, «έκατσε» πάνω στο γρήγορο και ασφαλές 3-0 και περισσότερο προσπάθησε να το διαχειριστεί, παρά να του δώσει μεγαλύτερη έκταση. Ότι το σκορ έφτασε στο τελικό 5-1, οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία του Μελισσίου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, παρά στην πίεση και την θέληση της Πέλλας να διευρύνει τη νίκη της.
Η Δόξα που γνώρισε σήμερα μια αρκετά επώδυνη ήττα που την κρατά καθηλωμένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε καμία περίπτωση δεν θύμισε την περσινή δυσκολοκατάβλητη και φιλόδοξη δευτεραθλήτρια του πρωταθλήματος, έστω κι αν το ρόστερ της είναι πλαισιωμένο και ενισχυμένο με περισσότερους ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ίσως οι απουσίες των Σιδηρόπουλου και Τζάτζη, να ήταν καταλυτικές που σίγουρα κατά μία έννοια έπαιξαν τον ρόλο τους, ίσως όμως και να μην μπόρεσε ακόμη να ξεπεράσει το σοκ της μη αναμενόμενης ήττας της πρεμιέρας, πάντως με την σημερινή εικόνα της δεν έδειξε ομάδα που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Κι ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Μελίσσι, ακόμη ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το κύπελλο, με αντίπαλο τη ισχυρή Θύελλα Σαρακηνών.
Εύκολα διαχειρίσιμο το παιχνίδι για την έμπειρη διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Σιδηρόπουλου, Αδραμάνη και Πίλτση, που προφανώς την βοήθησε και η σχετικά εύκολη και αρκετά νωρίς προδιαγεγραμμένη εξέλιξη του.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα αγωνίζεται στην Σωσάνδρα, με αντίπαλο τον φιλόδοξο φέτος τοπικό Ακρίτα, ενώ η Δόξα φιλοξενεί τη νεοφώτιστη Νίκη Αξού.
►Σήμερα πρεμιέρα έκανε στο δημοτικό γήπεδο Πέλλας και ο ηλεκτρονικός πίνακας διαφημίσεων.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι(Τοπάλης 46'), Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου(Αλμπάνης 85'), Μπουράκης, Τανταλίδης, Μαντζανάς(Σιαματάς 70'), Ζούζουλας(Στάγκος 78'), Γουστέρης, Μπρατσούδης.
Δόξα Μελισσίου(Ντιμτσούδης): Δεληχατζής, Χατζηδάκης(Χαρμάνας 18'), Φουρεράι(Παπαδόπουλος 51'), Βερβελές, Δουλκερίδης, Λητοβολής Χ., Σερέτης, Καπουσούζης(Τουλγαρίδης 46'), Μιχαηλίδης, Κηλίκης(Ραμπούσης 62'), Λιτοβολής Δ..
Μια προσφορά του






















Δεν υπάρχουν σχόλια: