Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Λαοθάλασσα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στο Βερολίνο

Σχεδόν 150.000 Γερμανοί πολίτες φώναξαν δυνατά κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, στο Βερολίνο. Διαδήλωσαν την αγωνία τους για την ενίσχυση της ακροδεξιάς στη χώρα και τη ρατσιστική βία που εκδηλώθηκε κυρίως με αφορμή τα γεγονότα στο Κέμνιτς, μετά τη δολοφονία Γερμανού πολίτη.
Επίσης, για τους Γερμανούς πολίτες σημαντική αιτία ανησυχίας είναι και η εκλογική άνοδος της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD), του ακροδεξιού κόμματος με την ξενοφοβική ρητορική.
Στην πορεία στη γερμανική πρωτεύουσα συμμετείχαν οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μουσουλμανικές οργανώσεις.
Βασικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν η λέξη «Ενωμένοι» και είχε σλόγκαν τη φράση «Αλληλεγγύη αντί του αποκλεισμού για μια ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία».
Στην πορεία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τη συμμετοχή στην διαδήλωση, γιατί είναι «σημαντικό σημάδι ότι η πλειοψηφία στη Γερμανία στηρίζει την ανεκτικότητα και την ανοιχτή κοινωνία».
Η εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση έρχεται λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Βαυαρία που θα δοκιμάσουν τις αντοχές του κυβερνητικού σχηματισμού υπό τη Μέρκελ. Να σημειώσουμε πως ο στόχος της αυτοδυναμίας για τους Χριστιανοκοινωνιστές μοιάζει -βάσει δημοσκοπήσεων- ανέφικτος, ενώ τα εκλογικά τους ποσοστά ούτε καν προσεγγίζουν τα αντίστοιχα της προηγούμενης αναμέτρησης.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: