Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων κυπέλλου ερασιτεχνών στην ΕΠΣ Πέλλας - Διαχρονική «κατάρα» η διαδικασία των πέναλτι για την Πέλλα

Αλμωπός Αριδαίας και Α.Σ. Γιαννιτσά εύκολα ή δύσκολα, ξεπέρασαν τα εμπόδια των Π.Α.Σ. Σκύδρα 2000 και Ακρίτα Σωσάνδρας αντίστοιχα και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Χαμένος της σημερινής ημέρας ο Μ.Α. Πέλλας που αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες και οριακή αποστολή, κι αν και ήταν πολύ καλύτερος και έχασε σωρεία ευκαιριών για να περάσει ένα πολύ εύκολο απόγευμα, έχασε τελικά το παιχνίδι και μαζί την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι από την μαχητική Νίκη Καλής. Μια «κατάρα» με τα πέναλτι που τον συνοδεύει για πολλά χρόνια στο κύπελλο και δεν λέει να τον αφήσει με όποιες προϋποθέσεις κι αν προσεγγίσει την περίσταση σε τέτοιου είδους παιχνίδια.
Η Πέλλα που σε όλη την διάρκεια απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο κι έχασε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο με τους Γουστέρη, Μπουράκη, Σιαματά, Ζούζουλα, Μαντζανά, Τοπάλη και Πιτσάρη, είδε στην παράταση την Καλή να προηγείται στο σκορ με τον δαιμόνιο Ρίτε στο 105' κόντρα στην ροή του αγώνα και να χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες να τελειώσει μάλιστα οριστικά το παιχνίδι. Ότι στερήθηκε η φιλοξενούμενη για 120 λεπτά, έμελλε να το πετύχει στις καθυστερήσεις της παράτασης με κοντινό σουτ του Πλιόγκα και να οδηγήσει δικαιωματικά το παιχνίδι, τουλάχιστον στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Πέλλα στάθηκε άτυχη, ή καλύτερα η γηπεδούχος πιο ψύχραιμη και τυχερή, παίρνοντας την νίκη και την πρόκριση.
Για την Πέλλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια και την απόδοση όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ενώ για την Καλή κορυφαίος ο τερματοφύλακας Λεοντιάδης που κατέβασε στην κυριολεξία τα ρολά και απέκρουσε και πέναλτι δίνοντας την πρόκριση στους γηπεδούχους, με καλή απόδοση ο Πληκαδίτης και πολύ δραστήριος και επικίνδυνος ο Ρίτε στο διάστημα που αγωνίστηκε.
Η διαδικασία των πέναλτι: (0-1 Αβραάμ, 1-1 Πληκαδίτης, 1-2 Δομουκτσίδης, 2-2 Νόσης, 2-3 Μπουράκης, 3-3 Ιγνατιάδης, 3-4 Ζούζουλας, 4-4 Ρίτε, 4-5 Τοπάλης, 5-5 Ταρπάνης, Απόκρουση του Λεοντιάδη στο πέναλτι του Πλιόγκα, 6-5 Sualla)
Οι συνθέσεις
Νίκη Καλής(Αλεξανδρίδης): Λεοντιάδης, Γαργάλας, Χρήστου(Gjoka 60'), Ματεντζόγλου(Γιαννουσίδης 65'), Καραγκιαούρης(Ρίτε 53'), Sualla, Καρασαρλίδης(Ταρπάνης 56'), Γιακαμόζης Σ., Ιγνατιάδης, Γιακαμόζης Α., Πληκαδίτης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Σιαματάς(Πιτσάρης 78'), Αβραάμ, Πλιόγκας, Τοπάλης, Μαντζανάς(Αλμπάνης 107'), Μπουράκης, Γουστέρης, Ζούζουλας, Στάγκος.
Μια προσφορά του

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - Π.Α.Σ. ΣΚΥΔΡΑ 2000 6-0
Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 3-1
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ - Π.Α.Σ. Μ.Α. ΠΕΛΛΑΣ 1-1 κ.α. & παράταση 6-5 πέναλτι













Δεν υπάρχουν σχόλια: