Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Νίκη Αξού - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας 0-0. Ούτε στον παπά...

Μπορεί το παιχνίδι να κρέμονταν σε μία κλωστή μέχρι και το τελικό σφύριγμα, το βαθμολογικό ενδιαφέρον και το άγχος να ήταν μόνο από τη μία πλευρά, εντούτοις η μόνη αγωνιστική παρουσία που ήταν άξια αναφοράς, ήταν αυτή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίωρο...
Η αδιάφορη βαθμολογικά Πέλλα, έχοντας πολλές πειστικές δικαιολογίες που δεν είναι όμως του παρόντος να αναφερθούν για να αποτελέσουν και άλλοθι για την σημερινή αγωνιστική της εικόνα κυρίως του πρώτου ημιώρου, πραγματοποίησε πολύ μέτρια εμφάνιση και πρέπει αισθάνεται αρκετά τυχερή, που στο τέλος έφυγε αήττητη από το γήπεδο της Αξού έχοντας στις αποσκευές της το βαθμό της ισοπαλίας. Κι αυτό γιατί οι ψυχωμένοι γηπεδούχοι, εκτός από τα τρία δοκάρια(και στα τρία δοκάρια της Πέλλας!) από καλές θέσεις σ' αυτό το διάστημα, είχαν ακόμη δύο πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, με βασικούς εκφραστές τους επιθετικούς Τερζή και Πολατίδη που έκαναν ότι ήθελαν σ' αυτό το πρώτο διάστημα, με την ατυχία όμως να στέκεται μοναδικός τους αντίπαλος. Η μοναδικές απειλητικές απαντήσεις της Πέλλας στην υπεροχή της Αξού στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η κεφαλιά του Τοπάλη σε φάουλ του Καμπούρη, που έδιωξε σωτήρια με εκτίναξη στην αριστερή γωνιά του ο Ζαχαριάδης, κι ένα καλό σουτ του Μαντζανά έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Νίκης, με την φάση να δείχνει να ελέγχεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η Πέλλα ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο πάνω στον Τανταλίδη από τον Πολατίδη, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια εν ολίγοις σε παιχνίδι που «καίει», ακόμα κι αν τα χέρια φαίνονται εμφανώς απλωμένα πάνω στο σώμα του μεσοαμυντικού της φιλοξενούμενης... Τιμητικό το 0-0 του πρώτου μέρους για τους φιλοξενούμενους.
Στο δεύτερο πιο ισορροπημένα τα πράγματα, με την φιλοξενούμενη ελαφρώς καλύτερη και πιο υποφερτή κυρίως στην ανάπτυξη αλλά όχι αρκετά φιλόδοξη, σε ένα πιο μέτριο όμως σε ρυθμό παιχνίδι, με τις περιορισμένες καλές φάσεις και ευκαιρίες, να μοιράζονται περίπου εξίσου στους λογαριασμούς των δύο ομάδων. Σωτήριες επεμβάσεις καταγράφηκαν τόσο από τον Ζαχαριάδη για τους γηπεδούχους σε τετ α τετ του Τοπάλη από ασίστ του Κατσαμακτσή, όσο και του νεαρού Μπρατσούδη για τους φιλοξενούμενους σε δύσκολο σουτ του Πολατίδη μετά από ατομική προσπάθεια. Σε αρκετές περιπτώσεις κι όσο το παιχνίδι πήγαινε προς την λήξη, υπήρχαν οι προϋποθέσεις για κάτι καλό από ωραίες προσπάθειες των δύο ομάδων, όμως οι κακές τελικές επιλογές, η κούραση και η βιασύνη, δεν βοήθησαν να δημιουργηθούν σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Μοιραία και τα 8 λεπτά των δίκαιων καθυστερήσεων που κράτησε ο κ. Γιουματζίδης, δεν έφεραν κάποια αλλαγή στην εξέλιξη και στο τελικό σκορ.
Η Πέλλα γενικά μέτρια συγκριτικά με τις μέχρι πρότινος εμφανίσεις της, κρατάει το αήττητο στο ενεργητικό της 12 συνεχόμενων αγωνιστικών, την καθαρή της συνείδηση και την καλή παρουσία-«υποθήκη» τριών πιτσιρικάδων 15-16 ετών στο μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα που αγωνίστηκαν σήμερα, ενώ η Αξός σαφώς βελτιωμένη, αποφασισμένη και με περισσότερο πάθος, όπως έδειξε και στο προηγούμενο δύσκολο εντός με τους Σαρακηνούς, προφανώς αναλογιζόμενη και την κρισιμότητα των περιστάσεων, κατάφερε το ελάχιστο με βάση τις ευκαιρίες που έχασε, που όμως αποδείχθηκε υπεραρκετό για να σώσει την παρτίδα... 
Η διαιτησία ανάλογα και της αγωνιστικής συγκυρίας του πρωταθλήματος, στάθηκε στο ύψος της με κύρος και σοβαρότητα... Η αλλαγή κατόπιν εντολής της Ε.Δ. της Ε.Π.Σ. Πέλλας του βοηθού κ. Μίλτση από τον κ. Βαμβακά Κ., απλά καταγράφεται πληροφοριακά.
Πολύ καλή η φιλοξενία από την Νίκη Αξού, σε παιχνίδι μάλιστα που έπαιζε για τη ζωή της, κάτι που δείχνει στην συντριπτική πλειοψηφία, το εξαιρετικό επίπεδο των ομάδων της Α1.
►Την τελευταία αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενεί τους Προμάχους, ενώ η Αξός φιλοξενείται στον Άγρα από το Νησί.
Οι συνθέσεις
Νίκη Αξού(Μαυροβουνιώτης): Ζαχαριάδης, Σταυρακάκης(Σταυρίδης 76'), Λυσίτσας(Νικολαΐδης 43'), Βασιλειάδης, Καρράς, Ξενίδης(Μπακάλογλου 93'), Αβτζόγλου, Τοπαλίδης(Ρέκος 56'), Τερζής, Σιταράς, Πολατίδης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης(Μπρατσούδης Χ. 55'), Μαλλόλι, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης Τ., Μαντζανάς, Μπουράκης, Τοπάλης(Τοπάλης 71'), Τανταλίδης, Καμπούρης, Κατσαμακτσής(Ζούζουλας 68'), Γουστέρης(Κωνσταντινίδης 88').
Μια προσφορά



Δεν υπάρχουν σχόλια: