Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Τα κυριακάτικα αποτελέσματα των αγώνων σε ΕΠΣ Πέλλας και Γ Εθνική - Βαθμολογίες

Νέα Πέλλα - Γαλατάδες: Φάσεις & γκολ
Αποτελέσματα καθόλα αναμενόμενα στον 2ο όμιλο της Α' Ερασιτεχνικής σήμερα και η μάχη σε play off και play out φουντώνει για τα καλά δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Η Νέα Πέλλα αν και θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο, συμβιβάστηκε στο τέλος με τον βαθμό της ισοπαλίας, απέναντι στον πρωτοπόρο και ήδη πρωταθλητή, Ολυμπιακό Γαλατάδων. Τα Άθυρα που αγνοούν τη χαρά της νίκης τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, μοιραία έμπλεξαν για τα καλά στην υπόθεση play out, αφού και σήμερα έχασαν εκτός έδρας από το μέχρι πρότινος ουραγό Λιπαρό.
Στην Γ' Εθνική, ουσιαστικά να είχαμε, να λέγαμε, αφού πλέον οι ομάδες του νομού είναι εκτός στόχων πέραν την καλύτερης τελικής κατάταξης, μ' άλλες να τους έχουν καταφέρει, κι άλλες όχι στον μέχρι τώρα απολογισμό... Μόνο ο Α.Σ. Γιαννιτσά νίκησε σήμερα στα γειτονικά Κουφάλια, με τον Αλμωπό στην Αριδαία να παραχωρεί ισοπαλία στο Παλαιοχώρι και τον φιλόδοξο Εδεσσαϊκό, να γνωρίζει την ήττα στην Αγκαθιά.
Στην Νέα Πέλλα παρακολουθήσαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα, με το πρώτο καλύτερο, αμφίρροπο και με περισσότερες φάσεις και το δεύτερο στην κυριολεξία να μην βλέπεται, μετά την ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους! Οι Γαλατάδες ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά πολύ γρήγορα με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, η Νέα Πέλλα ισορρόπησε και ήταν αυτή που όχι μόνο προηγήθηκε στο σκορ με κοντινό σουτ του Κιοσελάκη στο 20', αλλά κι αυτή που δημιούργησε κι έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες, την μία εκ των οποίων σχεδόν πάνω από την γραμμή του τέρματος! Οι Γαλατάδες φλύαροι και άτακτοι, είχαν συνεχώς απαιτήσεις και γκρίνια για κάτι που δεν διεκδίκησαν ορθόδοξα σε κανένα σημείο του αγώνα. Ακόμη και το τέρμα της ισοφάρισης που επιτεύχθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαραλαμπίδη στο 60', προήλθε από υπόδειξη σε χέρι αμυντικού, που για Ατζαμιδάκη των τόσων παραστάσεων και εμπειριών, δεν πρόκειται να είχε υποδειχθεί ποτέ σε αγώνα Α1 ή ανώτερης κατηγορίας με τόση ευκολία! Η μεγάλη ευκαιρία και ίσως η μοναδική άξια αναφοράς και του δευτέρου ημιχρόνου, ανήκει στους γηπεδούχους, όταν ο Βουζαξάκης σε τετ α τετ με τον Μαντζούκη, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Γαλατάδων. Η Νέα Πέλλα αν είχε σε καλύτερη μέρα την επιθετική της γραμμή, θα μπορούσε να πάρει ακόμα και το τρίποντο. Οι πρωταθλητές Γαλατάδες, δεν δικαίωσαν τουλάχιστον σήμερα με την εμφάνισή τους, την καλή φήμη και τις καλές συστάσεις που τους συνόδευαν, κι έδειξαν ότι θα χρειαστούν πάρα πολλά ακόμα, ώστε να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε μια μέτρια Α1! Νέα Πέλλα και Άθυρα έχουν μπροστά τους έναν μικρό αγωνιστικό Γολγοθά, βλέποντας τις δύο τελευταίες αγωνιστικές(με τα Άθυρα σε λίγο καλύτερη θέση αφού υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική την ουραγό πλέον ομάδα του Σταυροδρομίου), αλλά και την συνέχεια τους αν αυτή προκύψει στα play out. Ας δούμε τι ισχύει για play out και υποβιβασμό στην Α' κατηγορία:

PLAY OUT - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την  δωδέκατη θέση  (12η)  στην τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου, υποβιβάζονται στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2019/2020.
1. Περίπτωση μη υποβιβασμού ή υποβιβασμού μίας(1) ομάδας ή υποβιβασμού δύο(2) ομάδων  από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις   10η  και την 11η, στην κανονική περίοδο κάθε ομίλου, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play - out), για την Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2019/2020 με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 10ου και του 11ου στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου είναι μικρότερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών. Αντίστοιχα ο 10ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 11ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου . Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι) του  χαμηλότερου  της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.
Ο ηττημένοι των  παραπάνω αγώνων κατάταξης (ή σε περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνων κατάταξης ως ανωτέρω), θα αγωνισθούν σε αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 11η θέση κάθε ομίλου σε ουδέτερο γήπεδο και σε έδρα που θα ορίσει η διοργανώτρια (με παράταση και πέναλτι) και ο ηττημένος του συγκεκριμένου αγώνα υποβιβάζεται στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2019/2020. Έτσι για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019/2020 υποβιβάζονται στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία τρείς (3) ομάδες.
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στον 2ο όμιλο της Α' Ερασιτεχνικής και τον 2ο της Γ' Εθνικής:
Μια προσφορά


Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 20η αγωνιστική
ΠΟΝΤΙΑΚΗ Ν.ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 3-2
ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 3-1
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΑΣ ΣΚΥΔΡΑ 2000 2-1
ΣΦ ΠΑΟΚ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 2-0
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 1-1
ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ - ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ 3-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - PLAY OFF - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική 
ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ - ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ 2-0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 0-2

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - PLAY OFF - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 2η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ 1-3
ΠΑΟΔ ΔΑΦΝΗΣ - ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ 1-1

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 23η αγωνιστική
ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ - ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 1-0
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ 1-1
Π.Α.Ο. ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ - Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: