Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Άρης Νησίου (0-0)2-1. Προσοχή στα τραίνα

Με κατάθεση ψυχής και χαρακτήρα, ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας συνέχισε την αήττητη και ξέφρενη πορεία του(έχει να γνωρίσει την ήττα από το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στον Άγρα!) προς την κατάκτηση της ιδιαίτερα τιμητικής 2ης θέσης και το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος. Σήμερα αντίπαλος το αξιόμαχο και δυσκολοκατάβλητο Νησί, που παρουσίασε για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος μια αξιόλογη αγωνιστική εικόνα, βάζοντας δύσκολα στην Πέλλα, που βρήκε τελικά τις «επιθετικές» λύσεις να πάρει τη νίκη από της αμύνης τα παιδιά.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό και αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται και να προσπαθούν αποκλειστικά και μόνο για τη νίκη. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι αν και ήταν μοιρασμένο σχετικά σε κατοχή, η πλειοψηφία των ευκαιριών δημιουργήθηκαν από τους γηπεδούχους, που απείλησαν με κύριους εκφραστές τους Μπρατσούδη Τ., Κατσαμακτσή και Μπουράκη, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν την πιο κλασική και κορυφαία του αγώνα με τον Αντωνιάδη να πλασάρει από κοντά στο κενό τέρμα και την μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Δομουκτσίδη και να απομακρύνεται στη συνέχεια από τους αμυντικούς της Πέλλας. Το 0-0 κρίνεται δίκαιο με ότι παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε πιο καλά στο ξεκίνημα, αλλά το Νησί ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ, με πέναλτι που κέρδισε  στο 55' από επιπόλαια αντίδραση της άμυνας της Πέλλας σε μια ακίνδυνη όπως εξελισσόταν φάση. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τσεγάνης με τον Δομουκτσίδη με εκπληκτική εκτίναξη να το αποκρούει αρχικά, αλλά στην επαναφορά ο Τσεγάνης που ακολούθησε τη φάση την έστειλε από κοντά στα δίχτυα της Πέλλας, γράφοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως τουλάχιστον μέχρι το 65' το Νησί κρατούσε καλά αμυντικά, ενώ έβγαινε και με καλές προϋποθέσεις σε αντεπιθέσεις, που όμως στην πλειοψηφία τους ήταν ημιτελείς. Η απάντηση της Πέλλας ήρθε από τον προωθημένο Σιαματά στο 75', όταν βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μέσα δεξιά στην περιοχή ξεχασμένος από την άμυνα του Νησίου απέναντι στον Πιστοφίδη, τον οποίο και πλάσαρε ιδανικά ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. Πριν καλά καλά τελειώσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων από το πρώτο γκολ, κόρνερ του Μπουράκη στο 77', κοντινή κεφαλιά του Τανταλίδη και κακή αμυντική αντίδραση των παικτών του Νησίου, έφερε την πλήρη ανατροπή για την Πέλλα. Από κει κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν πιέζοντας αρκετά τους γηπεδούχους, που όμως είχαν τις αμυντικές λύσεις και τον τερματοφύλακα Δομουκτσίδη, ώστε να κρατήσουν μέχρι το τέλος το υπέρ τους αποτέλεσμα, παρά τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργήθηκαν μπροστά στο τέρμα της Πέλλας. Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα για τον Πλιόγκα στο 83' σε δυνατό μαρκάρισμα για τους γηπεδούχους και δεύτερη κίτρινη και κόκκινη για τους φιλοξενούμενους στο 90' στον Αναστασιάδη για έντονη διαμαρτυρία. Λίγο πριν το πρώτο γκολ της Πέλλας, είχε αποβληθεί και ο προπονητής της Γιάννης Χαρπίδης για διαμαρτυρία.
Παρόμοια εξέλιξη με τον αγώνα του Άγρα ο σημερινός, με τις δύο ομάδες να δικαιολογούν απόλυτα, χωρίς να πιάσουν όμως σήμερα κάποια σπουδαία απόδοση, τις θέσεις τους στη βαθμολογία. Για τους γηπεδούχους, η νίκη φαίνεται άρχισε να γίνεται συνήθεια, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι την αγνοούν εδώ και πέντε αγωνιστικές.
Σωστές σχεδόν σε όλες τις επίμαχες φάσεις της αναμέτρησης οι υποδείξεις της διαιτητικής τριπλέτας, που είχαν γενικά μια καλή διαιτησία, με την γκρίνια των φιλοξενουμένων για το πρώτο γκολ της Πέλλας και την αποβολή του Αναστασιάδη, να κρίνεται υπερβολική. Αν υπάρχει κάποιο δίκιο σε παράπονα των δύο ομάδων, αυτά έχουν να κάνουν με τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι αμυντικού από σουτ του Μπουράκη εντός περιοχής για την Πέλλα στο δεύτερο ημίχρονο και για το Νησί, με την μη υπόδειξη δεύτερης κίτρινης κάρτας σε ποδοσφαιριστή της Πέλλας για δυνατό μαρκάρισμα στο ίδιο διάστημα, με την υποσημείωση όμως ότι η πρώτη που βγήκε από την τσέπη του διαιτητή στο πρώτο μέρος, υποδείχθηκε σε φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στην Αξό, ενώ το Νησί φιλοξενεί στον Άγρα την Καλή.
►Σε μια ιδανική για ποδόσφαιρο ημέρα και τον Μέγα Αλέξανδρο αήττητο για 12 συνεχόμενες αγωνιστικές και στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η απουσία και αδιαφορία του κόσμου για ακόμη έναν εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
►Η «φαεινή ιδέα» να ποτιστεί το γήπεδο το πρωί του Σαββάτου, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος, το λιγότερο ατυχής... 
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Σιαματάς, Μαντζανάς, Καμπούρης, Τοπάλης, Μπρατσούδης Τ.(Αλμπάνης 90΄+), Κατσαμακτσής(Γουστέρης 46'), Μπουράκης.
Άρης Νησίου(Παπαδόπουλος): Πιστοφίδης, Παπουλίδης, Μουτσαράς, Ουζούνης, Καραμαλάκης, Μάρκου, Μπέσιος, Αναστασιάδης, Σίσκος, Αντωνιάδης(Αρβανίτης 65').
Μια προσφορά




Δεν υπάρχουν σχόλια: