Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Και στο τέλος το παίρνει πάντα ο... Εδεσσαϊκός

Φάσεις, γκολ, δηλώσεις και απονομές
Σε έναν τελικό με αρκετά καλή διοργάνωση για ακόμη μία φορά στο Γήπεδο Γαλατάδων, με πολύ φίλαθλο κόσμο, με «υψηλούς» προσκεκλημένους όπως τους Άγγελο Μπασινά, Στέλιο Γιαννακόπουλο και κορυφαίο όλων τον ομοσπονδιακό προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη, με πατριωτικά εμβατήρια και ύμνους, προεκλογικές παρουσιάσεις και παρουσίες(οι προεκλογικές κάρτες και τα φυλλάδια που κυκλοφόρησαν, ήταν περισσότερες από τα εισιτήρια!), ο Εδεσσαϊκός αν και κατάφερε να ισοφαρίσει σχεδόν στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ήταν τελικά η ομάδα που σήκωσε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Εδεσσαϊκός μετά και την σημερινή κατάκτηση, μετρά έξι κατακτήσεις σε ισάριθμες παρουσίες σε τελικούς κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας. Ο Α.Σ. Γιαννιτσά μια ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος, αλλά αποτελεί «σάρξ ἐκ τῆς σαρκός» της περσινής κυπελλούχου Δόξας Μαυροβουνίου, στην παρθενική παρουσία του σε τελικό, στάθηκε αξιοπρεπώς αλλά δεν τα κατάφερε...
Αν και όλοι μίλησαν για αποθέωση του ποδοσφαίρου, επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές αντιρρήσεις για το θέαμα που παρακολουθήσαμε, γιατί μπορεί πραγματικά ο αγώνας ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες κι από τις καλύτερες ομάδες του νομού να ήταν αμφίρροπος μέχρι και την διαδικασία των πέναλτι, η ποιότητα όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο Γαλατάδων, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα από την επίτευξη του τέρματος του Α.Σ. Γιαννιτσά στο 70' με κεφαλιά του Παντελίδη και για ένα περίπου τέταρτο, που είχε ρυθμό και ζωντάνια. Η ισοφάριση των Εδεσσαίων ήρθε στο 89' από κεφαλιά του Λαφαζανίδη. Στα πέναλτι ο Εδεσσαϊκός πιο εύστοχος, πιο τυχερός και με τον τερματοφύλακα Σοϊλεμέζογλου σε καλή μέρα, έφτασε στην νίκη με 6-5 και την κατάκτηση του τροπαίου.
Συνολικά ο Εδεσσαϊκός καλύτερος, αφού είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τις περισσότερες φάσεις από τις ελάχιστες καλές που δημιουργήθηκαν μπροστά στα δύο τέρματα, με εξαίρεση ένα αρκετά καλό 20λεπτο περίπου διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, όπου ο Α.Σ. Γιαννιτσά ανέβηκε πιο ψηλά, πίεσε και απείλησε με ήττα τους τροπαιούχους.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Γιουματζίδη, Δεμερτζή και Αρέστη.
Οι καλύτερες φάσεις, τα γκολ, τα πέναλτι, η απονομή και οι δηλώσεις των προπονητών από τον φακό του ORASI TV  και του EDESSAIKOS FC
Οι συνθέσεις
Α.Σ. Γιαννιτσά(Καβακάς): Γιώτας, Σέρα, Παντεκίδης, Μπαμπαλής, Ιορδανίδης, Μουρίκι, Χιντασέλι, Πέλκας, Παντελίδης (74´ Θεοδωρίδης), Ζούρκος (87´ Συμεωνίδης), Παπαδόπουλος (46’ Χουσεϊνογλου).
Α.Σ. Εδεσσαϊκός(Σαμπάνης): Σοϊλεμέζογλου, Κωνσταντινίδης (75’Γκαρακλίδης), Κιόρτσης, Μωυσίδης, Χαραβητίδης, Πασσαλής (64´ Ταουσιάνης), Τούφας (75´ Πούπης), Παπαγεωργίου, Παπαδημητρίου, Μεταξάς (61´ Ντόγος), Λαφαζανίδης.
Μια προσφορά

  




Δεν υπάρχουν σχόλια: