Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα εκφασισμού της πόλης μας, την οιαδήποτε ακροδεξιά ρητορική και πρακτική μίσους και εκφοβισμού

Θλίψη, αγανάκτηση, μα και έντονο προβληματισμό προκαλούν η κλιμακούμενη ακροδεξιά ρητορική όπως και εμφάνιση ακραίων φασιστικών συμπεριφορών στην πόλη μας, με πλέον πρόσφατες την επαίσχυντη φραστική επίθεση σε βάρος του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Χρ. Γιαννούλη κατά την επίσκεψή του στα Γιαννιτσά αλλά και την άνανδρη επίθεση σε δεκαπεντάχρονη μαθήτρια μέλους της ΚΝΕ.
Πρόσφατες ενέργειες εντασσόμενες όμως σε μία αλληλουχία γεγονότων η οποία μόνο ως οργανωμένη και καθοδηγούμενη μπορεί να εκληφθεί, από την πυρπόληση στρατοπέδων στις ρίψεις μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη, από τον προπηλακισμό του Υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή στον εκφοβισμό ατόμων που συνυπέγραψαν το κείμενο των «114 πολιτών της Πέλλας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας», από τις ρίψεις αυγών και κοπριάς σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση στα τοπικά γραφεία του ΚΚΕ. Και όλα τα ανωτέρω υπό ένα διογκούμενο διαδικτυακό, και όχι μόνο, κλίμα τρομοκρατίας κατά τοπικών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απλών πολιτών, ανεξαρτήτου ιδεολογίας και κομματικής τοποθέτησης, που τολμούν να εκφράσουν αντίθετη με «συγκεκριμένους» άποψη σε κυβερνητικά μέτρα, σε προσφυγικό, στη Συμφωνία των Πρεσπών. Με «συγκεκριμένους» για τους οποίους τα Γιαννιτσά είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο φασισμός, το «ΜΑΥΡΟ».
Δεν είναι όμως αυτά τα Γιαννιτσά μας! Τα Γιαννιτσά μας είναι ο ομαδικός τάφος με τα 110 και πλέον θύματα των ΝΑΖΙ και των ντόπιων συνεργατών τους, είναι οι ανά τις δεκαετίες αγώνες και θυσίες συμπολιτών μας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, είναι η Αλληλεγγύη, είναι το «ΛΕΥΚΟ». Ως Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας αισθανόμαστε την υποχρέωση να κρούσουμε ηχηρά και άμεσα τον κώδωνα του κινδύνου. Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την κάθε απόπειρα εκφασισμού της πόλης μας, την οιαδήποτε ακροδεξιά ρητορική και πρακτική μίσους και εκφοβισμού. Καλούμε δε, κόμματα, φορείς, συλλογικότητες, τον κάθε δημοκράτη συμπολίτη και συμπολίτισσά μας να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί και όλοι μαζί να εναντιωθούμε στον κυοφορούμενο ρατσισμό και φασισμό, σε μία κοινή συμπόρευση για την απομάκρυνση του μαύρου πέπλου του διχασμού, της μισαλλοδοξίας, του φόβου με το οποίο κάποιοι επιχειρούν να σκεπάσουν τα Γιαννιτσά μας. Η ανοχή είναι συνενοχή, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, ας το καταστήσουμε σαφές!

Η Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: