Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Ελπίδα Έδεσσας (1-0)3-0. Απλός, πληθωρικός και περιεκτικός...

Ένα σχετικά εύκολο απόγευμα για τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, που αν κι από το ξεκίνημα είχε την καθολική υπεροχή και την ξεκάθαρη παράσταση νίκης, από αστοχία και ατυχία άργησε περίπου μια ώρα να «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Επιθετικός μονόλογος, τρία γκολ, τέσσερα δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες με πληθωρική παραγωγικά παρουσία, είναι ο σύντομος αγωνιστικός απολογισμός του σημερινού αγώνα για τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, με αντίπαλο την φιλότιμη και μαχητική κυρίως στο πρώτο ημίχρονο Ελπίδα Έδεσσας.
Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιεστικοί και απαιτητικοί στο πρώτο 20λεπτο, δημιουργώντας αρκετές φάσεις και ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα του Παπαναστασίου για να ανοίξουν το σκορ, πράγμα που κατάφεραν σ' αυτό το χρονικό σημείο με σουτ του Τανταλίδη, μέσα από την περιοχή μετά από χτύπημα κόρνερ του Μπουράκη. Μετά το γκολ έδειξαν να κατεβάζουν ταχύτητα και ρυθμό, με εξαίρεση το πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου που ενέτειναν την πίεση για να τελειώσουν το παιχνίδι, όπερ και εγένετο... Ωραία προσπάθεια του Μπρατσούδη στο 55' και σέντρα-πάσα την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Παναγιωτέλη, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά «κλείδωσε» οριστικά και αμετάκλητα τη νίκη για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι που ήταν πιο ζωντανοί στο πρώτο ημίχρονο, όταν σε 3-4 περιπτώσεις πάτησαν περιοχή και απείλησαν με κάποιον τρόπο το τέρμα του Αλευρούδη, κυρίως μετά το δεύτερο γκολ αλλά και σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο, έδειξαν να μένουν από διάθεση, ψυχολογία και φιλοδοξίες, με αποτέλεσμα να έχουν ασθενική επιθετική παρουσία και να καταγράφουν μία μόνο αξιοσημείωτη καλή ευκαιρία σ' αυτό το διάστημα με κεφαλιά του Καραχατζή από άριστη θέση ψηλά άουτ. Ήρθε και το τρίτο τέρμα της Πέλλας στο 75' μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κατσαμακτσή στον Μπουράκη με τον τελευταίο να πλασάρει ψύχραιμα τον Παπαναστασίου, δίνοντας μια πιο απεικονιστική και αναλογική διάσταση σε ότι βλέπαμε σήμερα στο γήπεδο της Πέλλας.
Η Πέλλα αν και με πολλές απουσίες, παρουσιάστηκε σε πολλούς τομείς πιο σοβαρή και βελτιωμένη κυρίως σε παραγωγή φάσεων από τα τελευταία παιχνίδια, κι έφτασε σχεδόν «σβηστή» σε μια εύκολη επικράτηση. Η νεανική Ελπίδα με ελλιπή αποστολή, περιορισμένες στο μέτρο του εφικτού επιδιώξεις και μοιραία πιο παθητική παρουσία στο παιχνίδι, έφυγε από το γήπεδο της Πέλλας με αγωνιστική αξιοπρέπεια και ότι καλύτερο μπορούσε να της συμβεί σε μια δύσκολη έδρα με ανώτερο αντίπαλο.
Χωρίς προβλήματα η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Μπουρλούτσκυ, Βασιλειάδη και Μπέττα.
►Την ερχόμενη Τετάρτη η Πέλλα υποδέχεται τον Αλμωπό σε νοκ άουτ αναμέτρηση για το Κύπελλο Ερασιτεχνών.
►Δομουκτσίδης, Καμπούρης, Βογιατζής, Πολυχρονόπουλος, Τοπάλης, Παπαδόπουλος Γ. Πλιόγκας Γ. και Κιοσελάκης, ήταν απόντες σήμερα για την Πέλλα για διάφορους λόγους.
►Πρώτη επίσημη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τους Γεωργιάδη, Λαμπρούδη και Ιωσηφίδη.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στη Δωροθέα, ενώ η Ελπίδα υποδέχεται τον Εθνικό Γιαννιτσών.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Αλευρούδης, Μαλλόλι(Ιωσηφίδης 78'), Τανταλίδης, Πλιόγκας(Λαμπρούδης 65'), Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης(Στάγκος 63'), Καρατζιάς, Πρέτσι, Παναγιωτέλης(Γεωργιάδης 55'), Μπουράκης, Κατσαμακτσής.
Ελπίδα Έδεσσας(Σιάμος): Παπαναστασίου, Λότσι, Μπογόϊτσης(Καραχατζής 62'), Χυσενιλάρι, Κωπάϊλας(Σταυρουλάκης 60'), Αντωνιάδης, Μπαμπατζάνης, Λάϊος, Κάρτας, Μουσολάρι, Βυρώζης(Ροδοβίτης 70').
Μια προσφορά







Δεν υπάρχουν σχόλια: