Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Αλμωπός Αριδαίας (1-1)1-1 (1-2 παράταση). Ψήλωσε πολύ, αλλά έχει ακόμη μπόι...

Σπουδαία εμφάνιση, παρακαταθήκη για την πολύ απαιτητική συνέχεια, πραγματοποίησε ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας απέναντι στον φορμαρισμένο πρωτοπόρο και αήττητο του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Αλμωπό Αριδαίας, χάνοντας τελικά την πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης.
Η ομάδα της Πέλλας ψήλωσε υπερβολικά αγωνιστικά και κοίταξε στα μάτια τον πανίσχυρο αντίπαλό της, δημιουργώντας του αρκετά προβλήματα και βάζοντας τον ακόμα και σε «μακάβριες» σκέψεις. Μπορεί ο Αλμωπός αναμενόμενα και φυσιολογικά να ήταν η ομάδα-οδηγός της αναμέτρησης και στα 120 λεπτά, ο Μέγας Αλέξανδρος όμως που στάθηκε πανάξια στο ύψος των περιστάσεων, διεκδίκησε εξίσου την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης.
Ο έλεγχος, ο ρυθμός και οι πιο πολλές ευκαιρίες του αγώνα, ήταν με το μέρος του ανώτερου Αλμωπού, με την ψυχωμένη και άριστα τακτικά στημένη Πέλλα από τον Γιάννη Χαρπίδη όμως, να μην τον αφήνει λεπτό σε ησυχία και να του υπενθυμίζει και στα 120 λεπτά, πως η υπόθεση πρόκριση δεν θα ήταν τόσο εύκολη υπόθεση.
Για τα ¾ του αγώνα κανείς δεν θα μπορούσε να βάλει το χέρι στην φωτιά για το ποια ομάδα θα έπαιρνε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφού οι γηπεδούχοι πειθαρχημένοι, με ποδοσφαιρική προσωπικότητα και πολύ τρέξιμο όπως το απαιτούσαν οι συνθήκες, έκλειναν όλους τους χώρους και σε κάθε ευκαιρία διεκδικούσαν ισάξια το αποτέλεσμα, προειδοποιώντας με επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους φιλοξενούμενους, ότι το απόγευμα μόνο εύκολο δεν θα ήταν.
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο με ελάχιστες αριθμητικά ευκαιρίες, με τον Αλμωπό να προηγείται στο σκορ με σουτ του Ξόμπλιου μέσα από την περιοχή με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, εκμεταλλευόμενος στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και την Πέλλα να απαντά άμεσα πέντε λεπτά αργότερα, με καταπληκτική ατομική προσπάθεια και ιδανικό πλασέ του Μπουράκη.
Στις αρχές της επανάληψης η Πέλλα έδειξε να ξεκινάει πιο δυνατά και φιλόδοξα, πριν ο Αλμωπός συνειδητοποιήσει την κατάσταση και με την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα ξαναπάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Στο τελευταίο κομμάτι της κανονικής διάρκειας, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο, με σκοπό της αποφυγή της παράτασης, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού η αμυντική γραμμή και ο τερματοφύλακας της Πέλλας αντιδρούσαν σωστά και ψύχραιμα αποσοβώντας τους κινδύνους.
Το ίδιο σκηνικό και στην παράταση, με τον Αλμωπό να θέλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ανεβάζοντας πίεση και απόδοση, όμως την Πέλλα να αρνείται πεισματικά πλέον «μπαρουτοκαπνισμένη» από την εξαιρετική της απόδοση στο προηγούμενο διάστημα και απόλυτα προσανατολισμένη να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου εκεί τα πράγματα θα ήταν πιο ισορροπημένα και οι πιθανότητες μοιρασμένες.
Κι ενώ το γκολ της πρόκρισης έδειχνε δυσεπίλυτος γρίφος για τους φιλοξενούμενους με τις περισσότερες δικές τους, αλλά και τις ελάχιστες ευκαιρίες της Πέλλας να μην βρίσκουν στόχο, «συνομώτισε το σύμπαν» και το πέτυχαν με τον περιπετειώδη τρόπο σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης. Μετά από φάση διαρκείας έξω και μέσα στην περιοχή της Πέλλας, η μπάλα που δεν απομακρυνόταν με τίποτα, έφτασε συμπτωματικά στα πόδια του Γιαννόπουλου που την σούταρε όπως-όπως προς το τέρμα και τον Τανταλίδη στην προσπάθειά του να αποκρούσει, να την βρίσκει με άσχημο τρόπο και να την στέλνει στην δεξιά γωνία του Δομουκτσίδη. Το παιχνίδι μ’ αυτό τον τρόπο έγειρε οριστικά προς το μέρος των φιλοξενουμένων, αφού οι φιλότιμες τελευταίες προσπάθειες των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν ήταν ημιτελείς, με την κούραση και την ψυχολογία να βαραίνουν πλέον περισσότερο τα πόδια τους.
Από την πολύ καλή παρουσία της Πέλλας που ξόδεψε πολύ ενέργεια σε παιχνίδι «σημείο αναφοράς» με αντίπαλο την κορυφαία ομάδα του νομού και όχι μόνο αυτή την περίοδο, παρά την περιστασιακή πικρία του αποκλεισμού, μόνο κέρδη μπορεί να αποτιμήσει κανείς και να αποδώσει συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους δεν μπορείς να βρεις υστερήσαντα. Συγχαρητήρια και στον Γιάννη Χαρπίδη για την άριστη προσέγγιση, τακτική και διαχείριση. Δεδομένων των συνθηκών και του αντιπάλου, κι αφού από τους γηπεδούχους που είχαν και τρεις αναγκαστικές αλλαγές σήμερα, απουσίασαν και αρκετοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές, ενώ κάποιοι έπαιξαν απροπόνητοι κατευθείαν από τραυματισμούς, η σημερινή εμφάνιση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και ελπιδοφόρα, αφού αυτά τα υψηλά στάνταρ απόδοσης, μπορούν υπό προϋποθέσεις να γίνουν ακόμη υψηλότερα.
Ο Αλμωπός είναι αυτός ακριβώς που «λένε» η πορεία και τα αποτελέσματα του... Μια πολύ συμπαγής, ισορροπημένη, καλογυμνασμένη και καλοδουλεμένη ομάδα, με ποδοσφαιριστές αθλητικούς και ποιοτικούς, με πολύ υψηλές και δικαίως βλέψεις και φιλοδοξίες. Ο Μ.Α. Πέλλας από τη μεριά του, του εύχεται ολόψυχα να τις καταφέρει και να μας εκπροσωπήσει στις εθνικές κατηγορίες... Η τύχη ενίοτε είναι με τους τολμηρούς, αλλά τις περισσότερες φορές με τους ικανότερους και τους ισχυρότερους και χωρίς αμφιβολία αυτός ήταν σήμερα ο Αλμωπός, που πήρε δίκαια την πρόκριση στην επόμενη φάση, έστω κι αν του έγινε ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία της Πέλλας, σε βαθμό που να μην το περίμενε ώστε να απειλείται ακόμη και με αποκλεισμό από το θεσμό του κυπέλλου.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Κατεριάδη, Δέλλιου και Βασιλειάδη.
►Οι μόνοι χαμένοι του σημερινού αγώνα, ήταν οι απόντες και πάλι φίλαθλοι της Πέλλας.
►Δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για διάφορους λόγους για την Πέλλα οι Τοπάλης, Ιωσηφίδης, Καμπούρης, Κατσαμακτσής, Βογιατζής, Πλιόγκας Γ. και Κιοσελάκης.
►Για το πρωτάθλημα τον ερχόμενο Σάββατο η Πέλλα για το πρωτάθλημα της Α1 φιλοξενείται στη Δωροθέα, ενώ ο Αλμωπός γι' αυτό της Γ' Εθνικής στην Φλώρινα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Παναγιωτέλης, Βασιλάκογλου(Στάγκος 105'), Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Καρατζιάς, Παπαδόπουλος Γ., Μπουράκης, Μπρατσούδης Τ., Πολυχρονόπουλος(Μαλλόλι 43'), Πρέτσι(Γεωργιάδης 81', Λαμπρούδης 112')).
Αλμωπός Αριδαίας(Τυριακίδης): Καραγιαννίδης, Μαγγίζης(Μεντής 63'), Σαϊνατούδης(Ντόγος 46'), Μουτζούρης, Γιαννόπουλος, Καζναφέρης, Στογιαννίδης, Ελευθεριάδης, Ξόμπλιος(Νικολίτσας 63'), Worden, Concalves(Ασλαμπάλογλου 81').
Μια προσφορά











Δεν υπάρχουν σχόλια: