Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Δηλητηριάζουν με ρατσισμό τη Βόρεια Ελλάδα

Εκτός ελέγχου τείνει να βγει στη Βόρεια Ελλάδα, και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία, η κατάσταση με τις επιχειρούμενες μεταφορές προσφύγων και μεταναστών, με ακροδεξιούς στους δρόμους να εμποδίζουν λεωφορεία και κυρίως την ακροδεξιά αντιμεταναστευτική λογική να επικρατεί δηλητηριάζοντας τις τοπικές κοινωνίες με ρατσιστικά προτάγματα.
Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εξαφανισμένες, ενώ οι δήμαρχοι δείχνουν απρόθυμοι ή αδύναμοι να αντιπαρατεθούν στους ακροδεξιούς των περιοχών τους, συρόμενοι πίσω από τη ρητορική μίσους για τους «εισβολείς».
Θλιβερά και άκρως επικίνδυνα όσα έγιναν στα Γιαννιτσά Πέλλας –σε συνέχεια των επιθετικών αντιδράσεων στη Σκύδρα–, ενώ νέα μπλόκα είχαμε στον νομό Σερρών με πρωτοστατούντες «νεομακεδονομάχους» που διατηρούν ομάδες στο fb.
Με το κλίμα να τείνει να γίνει εκρηκτικό για πρώτη φορά είχαμε αντίδραση και από τον Δήμο Κιλκίς –που έχει επιδείξει εξαιρετική συμπεριφορά από τον καιρό της Ειδομένης–, ενώ τα «απόνερα» έφτασαν και μέσα στη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα στον Δήμο Καλαμαριάς, όπου χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 100 ακροδεξιών έξω από το κλειστό και εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο «Παναγία» καθώς υπήρχε η πληροφορία –που διαψευδόταν επισήμως– ότι θα μεταφέρονταν σε αυτό πρόσφυγες και μετανάστες. Το πρωταρχικό ερώτημα που τίθεται είναι πώς και από ποιον ενημερώνονται οι ακροδεξιοί, που φαίνεται να γνωρίζουν με ακρίβεια τα δρομολόγια των λεωφορείων παρότι δεν έχει προηγηθεί καμιά επίσημη ενημέρωση.
Με χαρακτηριστικό σύνθημα σε πανό το «απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα, κλείστε τα σύνορα, αλληλεγγύη στους Ελληνες», με ένα ασύλληπτο σε ένταση υβρεολόγιο, ουρλιάζοντας και χτυπώντας τα χέρια τους πάνω στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες, περίπου τριάντα άτομα έστησαν μπλόκο προχθές τα ξημερώματα στα Γιαννιτσά, πριν γίνει παρέμβαση της αστυνομίας και το λεωφορείο φτάσει στον προορισμό του από παρακαμπτήριο.
Καμιά σύλληψη ή προσαγωγή δεν σημειώθηκε, αντιθέτως οι συγκεντρωμένοι ήταν αυτοί που ήθελαν να προβούν σε μηνύσεις.
Χθες το απόγευμα ανάλογη συγκέντρωση μέχρι αργά το βράδυ είχαμε στα διόδια Στρυμονικού του νομού Σερρών καθώς υπήρχε πληροφορία ότι θα έφταναν λεωφορεία τα οποία μετέφεραν μετανάστες που είχαν έρθει το πρωί στον Πειραιά. Ανάγκασαν μάλιστα να επιστρέψει λεωφορείο το οποίο μετέφερε… 18 πρόσφυγες, οικογένειες με παιδιά, οι οποίοι κατέλυσαν τελικά σε ξενοδοχείο του Σιδηρόκαστρου.
Σκηνές που όμοιές της δεν έχει κανείς να θυμάται, και δεν τιμούν την προσφυγική ιστορία των πολιτών της, έζησε χθες βράδυ ο Δήμος Καλαμαριάς με συγκέντρωση περίπου 100 γνωστών ακραίων της περιοχής οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από μεταφερόμενα «ξυρισμένα κεφάλια» είχαν συγκεντρωθεί διότι, όπως έλεγαν, είχαν πληροφορηθεί ότι θα μεταφέρονταν στον πρώην νοσοκομείο «Παναγία» πρόσφυγες. Μάλιστα δήλωναν ότι θα μείνουν στο σημείο όλο το βράδυ για να το περιφρουρούν.
«Οχι» στη μεταφορά και άλλων προσφύγων και μεταναστών είπε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, που συνεδρίασε εκτάκτως και απέρριψε τη σχεδιαζόμενη μεταφορά-φιλοξενία 100 προσφύγων σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης και αφού ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε αρνηθεί τελικά να δεχθεί πρόσφυγες συριακής καταγωγής.
Τουλάχιστον δεν υπήρξε ακραία ρητορική και με αίτημα την αναλογικότητα σημειώθηκε ότι συνολικά στον νομό (Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας) φιλοξενούνται υπερδιπλάσιοι και τριπλάσιοι πρόσφυγες.
Ο Κυρ. Βελόπουλος
Στη Σκύδρα του νομού Πέλλας χθες πραγματοποιήθηκε συνέλευση με οργανώτρια την «ομάδα πρωτοβουλίας δημοτών Σκύδρας» η οποία είχε ενεργοποιηθεί, όπως λένε οι ίδιοι, για πρώτη φορά το 2012 με αφορμή τον σχεδιασμό «για εγκατάσταση λαθρομεταναστών» (!) στο πρώην στρατόπεδο της Σκύδρας.
Η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ενημέρωσε για τη συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο, ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει και τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του ζητούσε να παραιτηθεί η δήμαρχος αν μεταφερθούν εκεί μετανάστες, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση είναι «να κλείσουν τα σύνορα, να κοπούν τα επιδόματα και να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά…»(!).
■ Ενας μετανάστης σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά σε άλλο ένα τροχαίο στην Εγνατία Οδό, όταν το αυτοκίνητο που τους μετέφερε εξετράπη της πορείας του, λίγο μετά το τούνελ της Ασπροβάλτας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
■ Το ρεπερτόριο των ακροδεξιών προκλήσεων συμπληρώθηκε χθες με τη γνωστοποίηση «εκδήλωσης» (!) που προγραμματίζεται την ερχόμενη Κυριακή κοντά στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών από τους «Ενωμένους Μακεδόνες», γνωστούς ακροδεξιούς και «νεομακεδονομάχους», οι οποίοι ανήγγειλαν «μπάρμπεκιου πάρτι-διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης. Με άφθονο χοιρινό κρέας και αλκοόλ! Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κοντά στο χοτ σποτ!»…
 
Απόστολος Λυκεσάς
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: