Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

«Επικοινωνιακά σόου Μητσοτάκη οι έλεγχοι στις τράπεζες» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «επικοινωνιακά σόου» με τις τράπεζες κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Όσα επικοινωνιακά σόου και να στήσει η κυβέρνηση, όσες εφόδους και να κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποκρύψει ότι ψηφίζει στη Βουλή ασυλία για τους τραπεζίτες την ίδια στιγμή που οι τράπεζες συνεχίζουν να διατηρούν υπέρογκες και απαράδεκτες χρεώσεις στους καταναλωτές».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι με τη σκανδαλώδη διάταξη στους Ποινικούς Κώδικες, ο κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο αναδρομική ασυλία στους τραπεζίτες για θαλασσοδάνεια και βάζει στο αρχείο δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς, μεταξύ των οποίων τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για τα οποία είναι υπόλογοι και τραπεζίτες αλλά και στελέχη κομμάτων». 
Νέοι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες
Στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών επανήλθαν σήμερα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν αφορούν συνέχεια των χθεσινών ελέγχων, που είχε ως αντικείμενο τις χρεώσεις και προμήθειες σε σειρά συναλλαγών και υπηρεσιών από πλευράς τραπεζών. Χθες το πρωί πάνω από 100 στελέχη της Επιτροπής έκαναν «ντου»στα γραφεία των διοικήσεων των τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank. Attica Bank καθώς και στα γραφεία της ΕΕΤ για ζητήματα που σχετίζονται με τις χρεώσεις και προμήθειες που έχουν ανακοινωθεί από μέρους των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγινε αντιγραφή δεδομένων από σκληρούς δίσκους, κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, ενώ ζητήθηκαν έγγραφα, αλληλογραφία, προσωπικοί υπολογιστές, ακόμα και χαρτοφύλακες που κρατούσαν τραπεζικά στελέχη.
Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», με την έφοδο των ελεγκτών υπήρξε ένταση, που εκτονώθηκε γρήγορα, και καλό ήταν το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών η οποία διήρκησε μέχρι τις 8 το βράδυ.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα οι τράπεζες ανακοίνωσαν πάγωμα ορισμένων από τις χρεώσεις που είχαν ανακοινώσει, με τις βασικότερες να σχετίζονται με συναλλαγές από ΑΤΜ, μετά και από συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: