Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Υποσχέθηκε... περισσότερο «νόμο και τάξη»

«Αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε επιχείρηση εντός του της ΑΣΟΕΕ και λίγες μόλις ώρες μετά τις συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική για οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην αντιτρομοκρατική, ενώ, αναφορικά με την έρευνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές «και να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ».
Εκτός από το δόγμα «νόμος και τάξη» ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε και «δωράκια» προς τους πολίτες σημειώνοντας ότι το υπερπλεόνασμα θα δοθεί στο τέλος του έτους στοχευμένα στους αδύναμους, ενώ επανέλαβε ότι την επόμενη χρονιά θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στέλνει το μήνυμα ότι «το σύστημα σφίγγει» καθώς όσοι δικαιούνται άσυλο, θα το παίρνουν και όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν. Είπε ότι θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος της τετραετίας, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣΤΕ για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.
Επανέλαβε, τέλος, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: