Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση της 21ης Μάρτη

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 7ΜΜ
ΕΔΟΘ Προξένου Κορομηλά 51, 7μμ
Αφήστε τους πρόσφυγες να έρθουν, ανοίξτε τα σύνορα τώρα!
Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε κήρυξη πολέμου κατά των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα που επιχειρούν να ξεφύγουν όχι μόνο από τους πολέμους, την πείνα, την κλιματική καταστροφή και τις δικτατορίες των χωρών τους αλλά και από την εξαθλίωση των καμπ μέσα στη Τουρκία μετά την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε κίνδυνο εξόντωσης. Σφράγισε με τα όπλα τα σύνορα, πάγωσε την διαδικασία ασύλου και επιτίθεται με χημικά στους πρόσφυγες της Μόρια που ζητάνε μετακίνηση στον Πειραιά. Πέτσας και Γεωργιάδης δαιμονοποιούν τις προσφυγομάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά μιλώντας για “ασύμμετρη απειλή”. Είναι μια κτηνώδης ρατσιστική εκστρατεία που δεν θα περάσει!
Η κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς από την εξέγερση των εργαζόμενων, των αγροτών, των ψαράδων για την ταπεινωτική ήττα της απόβασης και της επιδρομής στη Λέσβο και την Χίο που στόχευσε στην επιβολή φυλακών προσφύγων στα νησιά, με τη βία των επιτάξεων, των χημικών, των εμπρησμών δασών και των καταστροφών αυτοκινήτων.
Τώρα στο στόχαστρο των ΜΑΤ, του στρατού και του Λιμενικού με τον κλείσιμο των συνόρων και τις περιπολίες στον Εβρο και τα νησιά μπήκαν πρόσφυγες, μωρομάνες, με το πρώτο παιδί να πνίγεται στην καταδίωξη ανοικτά της Λέσβου και δεκάδες τραυματίες από ρίψη χημικών και ξυλοδαρμούς στα περάσματα.
Οι δήμαρχοι της Δεξιάς στα νησιά που απομονώθηκαν από την εξέγερση, τώρα πριμοδοτούν ρατσιστικές αντιδράσεις “επιτροπών κατοίκων” που εμποδίζουν τις βάρκες να δένουν στα λιμάνια και καίνε το χώρο υποδοχής στη Σκάλα Συκαμινιάς για να βασανίζονται γυναίκες και παιδιά μέσα στο κρύο.
Προχώρησε ακόμη και στην πραγματοποίηση ασκήσεων του στρατού από τον Εβρο μέχρι τα νησιά, με πραγματικά πυρά, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων και μετατρέποντας τους σε στόχους σε θάλασσα και ξηρά. Μόνο τις νάρκες που κομμάτιαζαν παλιά εκατοντάδες μετανάστες δεν έχουν επαναφέρει για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες!
Ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν με την εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή είναι συνένοχοι στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών που κατέστρεψαν ολόκληρες χώρες, ισοπεδώνοντας τα σπίτια εκατομμυρίων. Τώρα μετατρέπουν τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους με τις άθλιες συνθήκες στα κάμπ, το ατέλειωτο κυνηγητό αλλά και τον εγκλωβισμό για να τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Στις όχθες του Αιγαίου και του Εβρου, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά και τις συλλογικότητες να πρωτοστατήσουμε ενωμένοι για να σταματήσει αυτή η εγκληματική ρατσιστική επιδρομή κατά των προσφύγων που στρώνει το έδαφος στους φασίστες
Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα στους κατατρεγμένους, να τους αφήσουν να έρθουν τώρα. Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που εμποδίζουν τους πρόσφυγες να ξεφύγουν από το θάνατο και την εξαθλίωση, να υπάρξει ανθρώπινη υποδοχή, να δοθούν άσυλο και χαρτιά, στέγη και φροντίδα.
Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ενδοχώρα και να έρθουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας!
Να σταματήσουν οι απελάσεις. Απελάστε τον Μητσοτάκη και όχι τους πρόσφυγες!
Να σταματήσουν οι σπατάλες για εξοπλισμούς και κυνηγητά προσφύγων για να δοθούν λεφτά για προσλήψεις, συντάξεις, την παιδεία και την υγεία, την φροντίδα των προσφύγων και των φτωχών.
Η εξέγερση στην Λέσβο και την Χίο κατά των φυλακών προσφύγων, με τις απεργίες των Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ έδειξε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε! Κλιμακώνουμε τώρα τις κινητοποιήσεις και στηρίζουμε τις συνεχόμενες διαδηλώσεις των προσφύγων, των γυναικών στη Μόρια για σπάσουν τα γκέτο στα νησιά.
Με την αλληλεγγύη και τη δύναμη των κινημάτων σε Ελλάδα και Τουρκία μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Θα δώσουμε κοινή απάντηση με την διεθνή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη, σε Ελλάδα, Τουρκία Κύπρο και σε δεκάδες άλλες χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αυστραλία, με συλλαλητήρια στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

Η φωτό από την επίσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ στο camp των Διαβατών για να καλέσει τους πρόσφυγες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη στο άγαλμα Βενιζέλου, όπως και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 8 Μάρτη, παγκόσμια μέρα γυναικών.
Ενισχύστε οικονομικά για την οργάνωση των πούλμαν στα συλλαλητήρια!
Πληροφορίες: τηλ. 697 4004941

Δεν υπάρχουν σχόλια: