Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Δίκη για τα στημένα: «Είπε ο πρόεδρος να χάσουμε 3-0 από τον Ολυμπιακό»

Με την κατάθεση του Δ. Καλαϊτζίδη, προπονητή της Βέροιας το 2013, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων Αθηνών η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2012- 2015.
Για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι κατηγορούμενοι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και από τη Βέροια, οι Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός), Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, ​Γκιγιέρμο Πέρεθ Μορένο (πρώην παίκτες).
«Πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με 0-0 και 2-3 λεπτά πριν βγούμε, ήρθε και με συνάντησε ο Λαναρής, γενικός αρχηγός της Βέροιας τότε και ουσιαστικά ήταν συνοδός της αποστολής. Με σταμάτησε και μου είπε: "Είπε ο πρόεδρος να χάσουμε 3-0". Του λέω: "Ποιος θα το πει στα παιδιά;». Μου απαντάει, "εγώ θα τους το πω"».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μένοντας έξω από τα αποδυτήρια, απέτρεψε την είσοδο του Λαναρή.
«Έμεινα έξω από τα αποδυτήρια και ήρθε ο 4ος και μου είπε ότι θα κάνει αναφορά, γιατί αργήσαμε να βγούμε για το δεύτερο ημίχρονο. Είδα τον Αρβανιτίδη, πηγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και του λέω: "Γιατί μου το κάνεις αυτό, δουλεύω 15 ώρες την ημέρα για την ομάδα". Μου απάντησε: "Δημήτρη μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά".
«Βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθαν Καφές και Γεωργέας και μου είπε ο Γεωργέας "βγάλε με" και το ίδιο μου είπε και ο Καφές. Τον Γεωργέα τον έβγαλα στο πεντάλεπτο, και τον Καφέ λίγο αργότερα. Το ημίχρονο ήταν 0-0 και δεχθήκαμε τρία γκολ, το δεύτερο στο 85' και το τρίτο στις καθυστερήσεις. Ο Λαναρής ουσιαστικά ήταν ταχυδρόμος. Εγώ κατάλαβα ότι ήταν εντολή του προέδρου, δεν μπορεί να είχε πάρει αυτή την απόφαση μόνος του».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: