Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας: Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού

Η Ιερά Μητρόπολις κοινοποίησε σε όλες τις ενορίες το 1292/11.3.20 Εγκύκλιον Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Κορονοϊού με την προτροπή να τηρηθούν οι σχετικές αποφάσεις και να ενημερωθούν τα στελέχη των ενοριών και οι πιστοί.
Διακόπτονται προσωρινά όλες οι κατηχητικές συνάξεις (κατηχητικά και κύκλοι Αγίας Γραφής) και οι άλλες δραστηριότητες της Ι. Μητροπόλεως και των Ενοριών (μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, φροντιστήρια, εκδηλώσεις, εκδρομές κ.λπ.).
Όλες οι ιερές ακολουθίες (Θ. Λειτουργία, Προηγιασμένη, Όρθρος, Απόδειπνο, Χαιρετισμοί κ.λπ.) θα τελούνται κανονικά.
Επίσης ανακοινώνεται ότι τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στην Έδεσσα θα λειτουργούν τις καθημερινές από 10.00 π.μ. έως 12.00 μ.
Κατανυκτικός Εσπερινός και Εσπερινό Κήρυγμα μόνο στην Έδεσσα
Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών (15/3), στις 17.30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Φλωρίνης και Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Φλωρίνης με θέμα: «Μετάνοια: Το φάρμακο της αθανασίας».
Στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών ο Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεσθεί στις 17.00, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Εσπερινό Κήρυγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: