Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Κανονική θεοκρατία

Αν η Ελλάδα ήταν μια κανονική χώρα κι αν κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί δεν λοξοκοίταζαν προς τον παραθρησκευτικό σκοταδισμό, η Δικαιοσύνη θα είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την περί μετάληψης απόφαση της Ιεράς Συνόδου.
Αν ήμασταν κανονική χώρα, ένας εισαγγελέας θα εγκαλούσε για παράλειψη καθήκοντος τις κρατικές αρχές που δεν έχουν ήδη προβεί σε απαγόρευση κάθε τελετουργικού που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
Αν ήμασταν κανονική χώρα, η Δικαιοσύνη θα είχε αυτεπαγγέλτως ασκήσει διώξεις εναντίον των απατεώνων πολιτικών- τηλεπωλητών θαυματουργών μαντζουνιών και των απατεώνων ιερέων που συστήνουν αγιασμό Θεοφανίων κατά του Covid-19.
Αν ήμασταν κανονική χώρα, το υπουργείο Υγείας θα είχε ανακαλέσει την άδεια γιατρών που παραβιάζουν τον Ιπποκράτειο όρκο, αρνούμενοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση ή ενθαρρύνοντας τις επικίνδυνες προτροπές των ορθόδοξων «μουλάδων».
Αν ήμασταν κανονική χώρα, η κυβέρνηση θα είχε προστατέψει την ίδια την ηγεσία της Εκκλησίας από τον παγκόσμιο αυτοεξευτελισμό της, απαγορεύοντας λατρευτικές τελετουργίες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πριν η Ιερά Σύνοδος βγάλει τη γελοία της απόφαση.
Αν ήμασταν κανονική χώρα, το «φιλελεύθερο» κυβερνών κόμμα θα διέγραφε στελέχη του που παροτρύνουν τους εκλογείς τους να κοινωνούν ή θα επέβαλλε πειθαρχικά μέτρα σε «αγνωστικιστές» βουλευτές του που, αν και επιστήμονες, ισχυρίζονται ότι η μετάληψη είναι υπόθεση αυστηρά «προσωπική».
Αλλά ακόμη κι αν δεν ήμασταν μια κανονική χώρα, αλλά ήμασταν το θεοκρατικό Ιράν ή η φονταμενταλιστική Σαουδική Αραβία, θα είχαμε προστατέψει τον υγειονομικά -και ιδεολογικά!- ευάλωτο πληθυσμό, χωρίς να κλονίζουμε την πίστη του, απλώς κλείνοντας τους χώρους λατρείας και ακυρώνοντας τα ομαδικά προσκυνήματα.
Αλλά δεν είμαστε κανονική χώρα. Δεν είναι κανονική η χώρα που «αντικατέστησε» τη δολοφονική ναζιστική Χ.Α. με ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών απατεώνων. Δεν είναι κανονική η χώρα που παρουσιάζει ως νέο αλβανικό έπος την κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών. Δεν είναι κανονική η χώρα που εμπιστεύεται την ανάπτυξή της σε μια ομιλούσα επί παντός επιστητού τηλεοπτική κεφαλή. Δεν είναι κανονική η χώρα που δεν τόλμησε μέχρι σήμερα, έπειτα από πάμπολλες συνταγματικές αναθεωρήσεις, να προχωρήσει στον πραγματικό και πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Είναι ένα υβρίδιο κανονικής θεοκρατίας.
 
Γιάννης Κιμπουρόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: