Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Αφήστε τις απολυμάνσεις και ξεκινήστε τα ευχέλαια!

Σε χώρα του δυτικού κόσμου, το έτος 2020, μόλις η επιδημία του κοροναϊού έκανε την εμφάνισή της, ο πρώτος που κάλεσε ο πρωθυπουργός για το ζήτημα δεν ήταν ο επικεφαλής γιατρός του Εθνικού Οργανισμού για τη Δημόσια Υγεία αλλά ο... Αρχιεπίσκοπος!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την επιδημία του κοροναϊού, και μάλιστα ζήτησε τη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας!
Τι δουλειά μπορεί να έχει ένα «πνευματικός οργανισμός» με ένα επικίνδυνο ιατρικό ζήτημα, μόνο η ανορθολογική και «θεούσα» κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να το απαντήσει.
Μάλιστα η Εκκλησία, όχι απλώς δεν έχει κάνει το παραμικρό για την προστασία των πιστών, αλλά μάλλον το αντίθετο: Ιερέας εμφανίστηκε στην τηλεόραση, και μάλιστα στην ΕΡΤ, για να εκτοξεύσει παντελώς ανεύθυνες αντιεπιστημονικές δοξασίες όπως ότι ο ιός δεν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία και τη μετάληψη γιατί ό Χριστός δεν υπήρξε φορέας μικροβίων!
Δηλαδή η δημόσια τηλεόραση έδωσε βήμα σε ιερωμένο που προτρέπει τους πολίτες να εκτεθούν σε τεράστιους κινδύνους για τους ίδιους και τη δημόσια υγεία.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, αντί να εναποθέτει την υγεία των πολιτών στην Αρχιεπισκοπή, ας προετοιμαστεί επαρκώς για την αντιμετώπιση της νόσου, σε συνεργασία με τους καθ' ύλην αρμόδιους επιστημονικούς φορείς γιατί τα πρώτα δείγματα είναι απογοητευτικά. Μόνο την Πέμπτη, η εφημερία του Ευαγγελισμού -που είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κοροναϊό- κατέρρευσε από 5 πιθανά κρούσματα που προσήλθαν εκεί, και μάλιστα, με υπόδειξη του ΕΟΔΥ, ενώ η 40χρονη το τρίτο χρονικά πρόσωπο στην Ελλάδα που διαγνώστηκε με τον κοροναϊό περιέγραψε μια χαοτική κατάσταση στο σύστημα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι λοιμοξειολόγοι είχαν επισημάνει πως η χώρα μόνο «θωρακησμένη» δεν είναι, όπως ισχυρίζονταν το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, Αντίθετα είναι ανοχύρωτη απέναντι στις επιδημίες.
Στη χώρα που οι ιερείς είναι περισσότεροι από τους γιατρούς του ΕΣΥ και η κυβέρνηση «κόβει» θέσεις γιατρών και προσλαμβάνει χωροφύλακες, δεν είναι περίεργο να συμβαίνουν όλα αυτά. Όμως αφού δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στο ρόλο της Εκκλησίας ο πρωθυπουργός, ας μην παραπέμπουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία αλλά σε ενορίες και Μητροπόλεις. Ίσως είναι άσκοπο εξάλλου να απολυμαίνουν σχολεία και επιχειρήσεις ενώ θα μπορούσαν να τελέσουν ένα ευχέλαιο ή μια παράκληση. Μόνο αστρολόγοι και ξεματιάστρες δεν έχουν επιστρατευτεί ακόμη σε αυτή την κυβέρνηση αλλά αν «στραβώσει» η επιδημία του κοροναϊού δεν αποκλείεται να το δούμε και αυτό.
Η κυβέρνηση - του φιλελεύθερου...- Μητσοτάκη ας αντιληφθεί ότι στα ευνομούμενα κράτη υπάρχει τεράστια απόσταση από την πίστη μέχρι την επιστήμη και από τη μεταφυσική μέχρι την προστασία της δημόσιας υγείας. Τους λαϊκισμούς με τις μητροπόλεις, ας τους κάνει, αργότερα, σε θέματα που δεν απειλούν τη ζωή των πολιτών.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: