Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σεμινάριο μπουζουκιού στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το σεμινάριο μπουζουκιού με θέμα «Τεχνικές και δεξιότητες» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών στις 6 Μαρτίου 2020. 
Εισηγητής ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Λευτέρης Τσικουρίδης. Την οργάνωσή του επιμελήθηκε ο καθηγητής μπουζουκιού του σχολείου κ. Ευάγγελος Πετρινιώτης, απόφοιτος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τρίχορδο μπουζούκι από το Τμ Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ. 
Οι μαθητές που το παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να λάβουν στοχευμένες συμβουλές και γνώσεις πάνω σε θέματα τεχνικής και ερμηνείας, καθώς το σεμινάριο είχε διαδραστικό χαρακτήρα και ο κ. Τσικουρίδης ασχολήθηκε ξεχωριστά με τον κάθε συμμετέχοντα. Χαρακτηριστικός είναι ο ενθουσιασμός των παιδιών, τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου και στον ατομικό τους χρόνο, αλλά και στην παρακολούθηση του χρόνου των συμμαθητών τους.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τσικουρίδη για την προσφορά του στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία με τον ίδιο ή και με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.




 
Η Δ/ντρια του ΜΣΓ
Ελένη Πισμίση

Δεν υπάρχουν σχόλια: