Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Η κοροϊδία και η παραπληροφόρηση βλάπτουν σοβαρά την... υγεία!

Και τι δεν ακούμε και διαβάζουμε όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης, για τα «σωτήρια» μέτρα της «πανέτοιμης και επιτελικής κρατικής μηχανής», για τις «αόρατες» προσλήψεις προσωπικού στα υποστελεχωμένα έως διαλυμένα νοσοκομεία, για τον απαραίτητο εξοπλισμό όταν δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης, για το υγειονομικό υλικό που δεν γνωρίζει κανείς που πάει, για την από καιρό ετοιμότητα και θωράκιση του ΕΣΥ, κ.α.. Πριν λίγες μόλις μέρες ακόμα και «ο περιφερειάρχης της καρδιάς μας», έσπευσε να μας καθησυχάσει ότι μοίρασε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά μέσω δωρεών κι άλλων χορηγιών στα Κέντρα Υγείας της ΠΚΜ, με το σχετικό φωτογραφικό υλικό να το αποδεικνύει περίτρανα προς επίρρωση της παλάμης των απανταχού παλαμάκηδων. Η πραγματικότητα όμως σχεδόν όλα, τα διαψεύδει οικτρά και οι πολίτες ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται, σ' ένα αποδυναμωμένο ΕΣΥ που υπολειτουργεί από την ΠΦΥ μέχρι τις ΜΕΘ, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα βασικά και στοιχειώδη, με την αποκλειστική ευθύνη όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και ιδιαιτέρως αυτών που επί δεκαετίες κυβέρνησαν, έριξαν την χώρα στα βράχια, την κατάκλεψαν, την ρήμαξαν και την χρεοκόπησαν, σ' ένα ΕΣΥ που επαφίεται μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες, τις «αντοχές» και την «ψυχή» γιατρών και νοσηλευτών!
Το πρωί επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, στο οποίο αναγκαστικά οδηγήθηκα, αφού η ΠΦΥ της Π.Ε. Πέλλας και ειδικά της Επαρχίας Γιαννιτσών που μας εξυπηρετεί συνήθως, πήγαν... «περίπατο» λόγω της πανδημίας, με κλειστά επ' αόριστον τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία των Νοσοκομείων! Έτσι μετά από προκαθορισμένο ραντεβού κατόπιν της απαραίτητης τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης, έφτασα στο Κέντρο Υγείας για κάτι εντελώς συνηθισμένο για τα ιατρικά δεδομένα. Αφού πρώτα χρειάστηκα κι έψαξα αναπηρικό καροτσάκι μεταφοράς, το βρήκα εύκολα σε εξωτερικό χώρο αλλά μέσα στην σκόνη! Κι αφού το καθάρισα ενδελεχώς με ότι μέσο διέθετα, μεταφέρθηκα στο εσωτερικό του Κέντρου Υγείας... Όλο το προσωπικό ήταν εκεί, άδειο από κόσμο εσωτερικά όπως συμβαίνει σε όλες τις δομές υγείας αυτό το διάστημα σε επιφυλακή για τον «αόρατο εχθρό», μόνο με 2-3 ασθενείς να περιμένουν στον προαύλιο χώρο. Και να μην τα πολυλογώ και κουράζω, ευτυχώς υπήρχε Φαρμακείο ανοιχτό σε κοντινή απόσταση. Ότι υλικό ή φάρμακο χρειάστηκα για τον ασθενή το αγόρασα από κει, συμπεριλαμβανομένων και των μασκών! Το Κέντρο Υγείας δεν είχε σχεδόν τίποτα(μόνο γάζες, οινόπνευμα και ιώδιο που όλοι έχουμε ακόμα και στα σπιτικά φαρμακεία μας), ούτε τα βασικά υλικά που χρειάζονταν για την «συνηθισμένη» περίσταση και με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αφού μου το ομολόγησαν οι νοσηλευτές, με παρέπεμψαν στο γειτονικό Φαρμακείο, για όσα δεν προνόησα να έχω μαζί μου από το σπίτι! Γιατί ο φουκαράς είπα με το μυαλό μου, «δεν μπορεί κάτι θα έχουν απ' όσα ακούμε και διαβάζουμε στο "θωρακισμένο" ΕΣΥ μας» και πήρα μαζί μου μόνο τα εντελώς απαραίτητα... Το μόνο που μου πρόσφεραν απλώχερα όλοι μα όλοι μηδενός εξαιρουμένου από το Υγειονομικό Προσωπικό και φυσικά τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό, είναι η επιστημονική τους κατάρτιση και η μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν, τα οποία διαθέτουν όχι μόνο σε επάρκεια, αλλά και σε πλεόνασμα!
Το ανύπαρκτο κράτος μας, που μας κοροϊδεύει και μας παραπληροφορεί εν ψυχρώ με «ψυχαγωγικές εκπομπές-ψαλμωδίες» κάθε απόγευμα για το τι συμβαίνει αλλού ξεκάρφωτα, με «σεριφίστικες» ανακοινώσεις και κάθε τρεις και λίγο με αυτάρεσκα πρωθυπουργικά διαγγέλματα, χωρίς σχέδιο, αντίδραση και προσανατολισμό, κι ενώ βρισκόμαστε 50 μέρες περίπου μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας και ακόμη μιλάμε για μάσκες(!!!), γιατρούς και νοσηλευτές, τους έχει ρίξει στον «λάκκο των λεόντων» και με γυμνά χέρια, τους καλεί να ανταποκριθούν και να παλέψουν με τα θηρία! Κι αυτό κάνουν χωρίς ενδοιασμό και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, δεδομένων των εγκληματικών ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, μέσα και υλικά. Ένα τεράστιο μπράβο και θερμά συγχαρητήρια μόνο σ' αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης κυριολεκτικά γραμμής των «μαχών» της δημόσιας υγείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: