Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης στον Δήμο Πέλλας



Εμείς οι πολίτες του Δήμου Πέλλας δηλώνουμε την κάθετη αντίδρασή μας για τις αναγγελθείσες απολύσεις σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι απολύσεις αυτές δεν θα προσφέρουν καμία οικονομία και ούτε θα βοηθήσουν την επίλυση δημοσιονομικών προβλημάτων. Οι τιμωρητικές «διαθεσιμότητες» οδηγούν στην διάλυση δομών και υπηρεσιών οι οποίοι εγκαταλείπονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Εάν παρατηρούνται προβλήματα και δυσλειτουργίες η λύση είναι ορθολογική εσωτερική αναδιάρθρωση χωρίς απολύσεις με στόχο την αποτελεσματικότητα και όχι την συντήρηση πελατειακών σχέσεων.
Δηλώνουμε επίσης την αντίθεσή μας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που πλήττει εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες.
Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προπαγάνδα των ΜΜΕ τα οποία καθημερινά κατασυκοφαντούν το δημόσιο με εμφανή στόχο την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα, δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.
Καλούμε την κοινωνία, η οποία πλήττεται καθημερινά από την κρίση, να συμπαραταχθεί στον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών του μνημονίου. Ορίζουμε ως χώρο αντίστασης στην πολιτική των απολύσεων και της εξαθλίωσης το καταληφθέν από όλους μας δημαρχείο και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.
Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εναντιωμένοι σθεναρά στην σύνθλιψη των δήμων. Ειδάλλως θα καταλήξουν να υπηρετούν θεσμούς φαντάσματα.
Καλούμε τους βουλευτές να ανακόψουν την συνταγματική εκτροπή, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, και να φερθούν ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και όχι ως δήμιους του. Ας γνωρίζουν ότι ακόμη και αν αυτό ψηφιστεί θα σημάνει την έναρξη δυναμικότερων κινητοποιήσεων άμεσα.
Καλούμε τους δημότες της Πέλλας να συμπαραταχθούν και να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των επομένων ημερών ώστε όλοι μαζί να ανακόψουμε τον «ξαφνικό» θάνατο των απολύσεων που εξαθλιώνουν οικογένειες και διαλύουν την κοινωνία.
Πρέπει αυτήν την στιγμή να σταματήσουμε το πολυνομοσχέδιο ανακόπτοντας την αδιέξοδη εφαρμογή του μνημονίου. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τα εργασιακά  δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
                                                                            
Οι Φορείς του Δήμου Πέλλας
Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών - Α’ και Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας
Εμπορικός Σύλλογος - ΤΕΕ Ν. Πέλλας - Δικηγορικός Σύλλογος
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας - Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ
Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας
ΑΣ ΠΕΛΛΑΣ








Πηγή: pelladothe.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: