Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΝ» ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
Τους όρους ενός νέου προγράμματος "εθελούσιας" απόλυσης, γνωστοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (19/7), η διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στους εργαζομένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω αυτής της διαδικασίας θα περικοπούν τουλάχιστον το 10% των θέσεων εργασίας της τράπεζας και των εν Ελλάδι θυγατρικών της. Στον όμιλο Πειραιώς εργάζονται 25.000 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 18.000 στην Ελλάδα.
Το νέο σχέδιο που έχει δρομολογήσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση καταστημάτων αλλά και τμημάτων / υπηρεσιών με κοινό αντικείμενο εργασίας. Βέβαιη θα πρέπει, επίσης, να θεωρείται και η εντατικοποίηση της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων που θα παραμείνουν εν υπηρεσία, καθώς η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της Ομοσπονδίας των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και των τραπεζιτών, βάζει τις προϋποθέσεις για χειρότερους εργασιακούς όρους (πχ δημιουργία και 3ης βάρδιας).
Σύμφωνα με πηγές της Τρ. Πειραιώς, η διοίκηση εκτιμά ότι από την περικοπή των θέσεων εργασίας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα προκύψει όφελος που θα φτάσει τα 500 εκ. ευρώ, αρχής γενομένης από το 2016. Όπως είπε μιλώντας στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο πρόεδρός της Μιχάλης Σάλλας, στόχος της διοίκησης του ομίλου αποτελεί η επιστροφή του σε κερδοφορία από το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο της αποζημίωσης θα κυμανθεί μεταξύ 8.000 και 170.000 ευρώ, ανάλογα με την προϋπηρεσία του εργαζομένου, την ηλικία του και την οικογενειακή του κατάσταση.
Ειδικότερα, θα δοθεί η νόμιμη αποζημίωση χωρίς προειδοποίηση και επιπρόσθετα ένα μπόνους το οποίο θα αυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας στην τράπεζα, την ηλικία του εργαζομένου και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Σε σχέση με το δανεισμό του προσωπικού, προβλέπεται διατήρηση των ευνοϊκών όρων στις συμβάσεις και μετά την αποχώρηση από την τράπεζα, ενώ αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα συμψηφίζονται με το ποσό της αποζημίωσης.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: