Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

STOP από το @P e l l a στους βουλευτές του "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"

Με την ψήφιση και του τελευταίου πολυνομοσχεδίου-φονιά, πήρα την απόφαση να σταματήσω κάθε δημοσίευση ή αναφορά στους βουλευτές των "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" του νομού μας. Ούτε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τους, ούτε τα δελτία τύπου τους, ούτε τις συνεντεύξεις τους, ούτε τα «καλά» ούτε τα «κακά» τους, ούτε καν απλή αναφορά του ονόματός τους! Οι κύριοι και οι κυρίες «εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν, και ευρέθησαν ελλιποβαρείς»(που λέει και μια συντροφική ψυχή) και πολύ κατώτεροι-ες των περιστάσεων σε πολύ σημαντικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες... Περνούν κι αυτοί-ές στην πολιτική απαξίωση, όπως συμβαίνει από την πρώτη μέρα δημιουργίας αυτού του blog και με την ΧΑ...
Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος βουλευτής ή πολίτης αυτού του τόπου, θα έβρισκε κάτι μεμπτό στο χειρότερο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε ποτέ μετά από το 1ο μνημόνιο. Ακόμη και το "Ευαγγέλιο" και το "Αλάθητο του Πάπα", έχουν αμφισβητηθεί. Και ήταν το χειρότερο πολυνομοσχέδιο γιατί είχε στοχοποιημένη τόσο ξεκάθαρα για πρώτη φορά την «ανθρώπινη σάρκα», «ανθρωποθυσίες» στο βωμό των πανθομολογουμένων απ' όλους αποτυχημένων μνημονίων. Οι δικοί μας βουλευτές τα βρήκαν όλα «καλά και άγια» και με τις τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής ως άλλοθι από τους υπουργούς «ανδρείκελα», διευκολύνθηκαν ακόμη περισσότερο στο «μακάβριο» έργο τους. Όχι ότι δεν ήταν αποφασισμένοι εκ προοιμίου τι και πως θα ψηφίσουν, αλλά ρίχνοντας «στάχτη» στα μάτια του ελληνικού λαού με τις τελευταίες «βελτιώσεις» - παρωδία και στρουθοκαμηλίζοντας παράλληλα γι' ακόμη μία φορά, έστειλαν στο «πυρ το εξώτερον» χιλιάδες αναξιοπαθούντες πολίτες και τις οικογένειές τους.
Τους ζήτησαν η τρόϊκα και οι δανειστές «κεφάλια» και τα έδωσαν απλώχερα με το παραπάνω κουρελιάζοντας ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα κατά περίσταση, χωρίς κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα, καμία μεταρρυθμιστική διάθεση, κανένα δημοσιονομικό όφελος. Με περίσσια κοινωνική αναλγησία, κυνική αδιαφορία, επιδεικτική απρονοησία, μένος και μίσος για αφαιμαγμένες από τα μνημόνια κοινωνικές ομάδες(δεξαμενές τις λένε κυνικά οι μνημονιακοί) χαμηλόμισθων βιοπαλαιστών εργαζομένων, εμφανίσθηκαν τιμητές και υπερασπιστές της ίδιας εδώ και τρία χρόνια αποτυχημένης σε κάθε επίπεδο μνημονιακής συνταγής και ψήφισαν «εθνικά υπερήφανοι» και πάλι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Έβγαλαν σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς πριν καν ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο, ανάγκασαν τους δημάρχους σε παραιτήσεις και λουκέτα, απέλυσαν δημοτικούς υπαλλήλους παρά τις μεγάλες ανάγκες των δήμων, προδίκασαν δικαστικές αποφάσεις συμβασιούχων χωρίς να έχουν εκδικασθεί οι αγωγές με «χουντική» χειραγώγηση ή ακόμη και παράκαμψη της δικαιοσύνης, ζήτησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά από τους σχολικούς φύλακες για να «σωθού», άλλαξαν τη "διαθεσιμότητα" σε "κινητικότητα" των δημοτικών αστυνομικών με το ίδιο όμως αποτέλεσμα, έριξαν αυταρχικά μαύρο στις οθόνες μας και αγνόησαν τις αποφάσεις του ΣΤΕ για την ΕΡΤ και τους εργαζομένους της, έστω κι αν προφανώς χρειαζόταν αναδιάρθρωση όπως και όλος ο δημόσιος τομέας(δεν εξαιρώ φυσικά και τον ιδιωτικό), με απώτερο σκοπό να πιάσουν μόνο τους μνημονιακούς αριθμητικούς στόχους που τους επέβαλαν οι αποτυχημένοι ευρωπαίοι εταίροι τους, οι τραπεζίτες και η αιμοδιψής τρόϊκα και τίποτα παραπάνω! Ίσως, όσο το ξανασκέφτομαι όλη αυτή η αναστάτωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την κοινωνίας γενικότερα, βοηθήσει να χτιστούν πιο εύκολα νέες πελατειακές σχέσεις εξάρτησης ψηφοφόρων-βουλευτών και τα βουλευτικά γραφεία θα ξανασφίζουν από «ζωή» όπως τον παλιό «καλό» καιρό...
Η «σκληρή διαπραγμάτευση» έγινε υποτέλεια, τα «ισοδύναμα» έγιναν οριζόντια μέτρα, τα μέτρα ανακούφισης με ελαφρύνσεις της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, έγινε ο καθημερινός εφιάλτης της με ακόμη σκληρότερα κάθε «τρεις και λίγο» μημονιακά μέτρα με οδυνηρά αποτελέσματα... Λένε ότι κάνουν τομές και μεταρρυθμίσεις για να αλλάξουν ταλιά και να δημιουργήσουν μια «Νέα Ελλάδα». Όμως δείξτε μου μια τομή, μια μεταρρύθμιση, μια ενέργεια που έχουν κάνει κι έχει βοηθήσει στο παραμικρό την εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία και την χώρα αν το δεις κανείς πατριωτικά. Μια τομή, μια μεταρρύθμιση υπέρ του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του ανέργου, του άπορου, της μικρομεσαίας επιχείρησης, του μικρομάγαζου της γειτονιάς... Μια τομή, μια μεταρρύθμιση για την υγεία και πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό... Αντί αυτών βλέπουμε περικοπές μισθών και συντάξεων, χαράτσια και φόρους, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, αναεργία, αυτοκτονίες, κατάθλιψη και απελπισία! Αυτά είναι τα επιτεύγματα  των μνημονιακών πολιτικών τους, με αποφάσεις και επιταγές της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ που τις υπερασπίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και μεγάλη κοινοβουλευτική αυτοθυσία, σε κάθε ψήφιση αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου φωνάζοντας ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Η απόφαση μου για το STOP στους βουλευτές μας δεν ελήφθη γιατί λειτούργησα αντιδημοκρατικά και δεν ανέχομαι την αντίθετη άποψη. Είναι μια ελάχιστη αντίδραση, μια μηδαμινήσυμπαράσταση στον εξαθλιωμένο και δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.  Να μου φύγει κι ένα βάρος από πάνω μου, αυτό του «αφελή» και του «βλάκα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: