Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΕΣΥ: "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΕ ΕΞΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗ «ΒΙΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!!!

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (24/7) ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει για τα έξι πρώτα νοσοκομεία στην Αττική το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας για κατάργηση, συγχώνευση και αλλαγή του χαρακτήρα τους και για την κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων και του ιατρικού προσωπικού τους!

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" οι συγχωνέυσεις-καταργήσεις, θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο από τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα:
--Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
--Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)
--Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
--Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
--Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
--Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).
Τα έξι αυτά νοσοκομεία θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος του συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος σύμφωνα με πηγές τους υπουργείου Υγείας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσοκομεία στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 1300 εργαζόμενοι, τόσο από το διοικητικό όσο και από το ιατρικό προσωπικό, θα βρεθούν αναγκασμένοι να "μετακινηθούν" ή να απολυθούν.
Δεν κλείνουν νοσοκομεία αλλά "αλλάζουν χαρακτήρα", είπε, υποκριτικά, στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. «Δεν θα είναι γενικές κλινικές, θα είναι κέντρα υγείας» πρόσθεσε.

ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΒΙΑΣ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!
Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra, ότι τώρα εξηγείται ο θόρυβος σχετικά με τα παραμύθια για τη "βία" που ασκήθηκε, τάχα, από τους διαμαρτυρόμενους στο Αττικό Νοσοκομείο εναντίον του Α. Γεωργιάδη.
Τα χονδροειδή ψέματα του Α.Γεωργιάδη για τη δήθεν "βία" στο πρόσωπο του, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό σύννεφο καπνού του ίδιου και των ΜΜΕ, προκειμένου να καλυφθεί το επερχόμενο λουκέτο στα Νοσοκομεία και η σχετική διατεταγμένη Ιουλιανή ειδησεογραφία.

ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία γαι την Τετάρτη (24/7), διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών που οδηγεί στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση (11:00 π.μ) έξω από το υπουργείο Υγείας.
Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».
Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αν και προς στιγμήν όπως αναφέρουν φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες, στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία που απειλούνται με απόλυση.
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει πως οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας και προσθέτει πως  «η κυβέρνηση, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικα και απολύει εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6.000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: