Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Φιλικός αγώνας: Μελίσσι - Πέλλα (0-2)0-4

Πολύ θετική η παρουσία της ομάδας μας στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς στο γήπεδο Μελισσίου, με αντίπαλο την πάντα αξιόλογη ομάδα της Δόξας, αλλά και την αφόρητη ζέστη κυρίως του πρώτου ημιχρόνου. Με νεανικό προφίλ, αλλά και με πολλά νέα στοιχεία στο παιχνίδι της που φαίνεται να αφομοιώνουν γρήγορα οι ποδοσφαιριστές μας υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού μας κ. Τσιμπίνη, η ομάδα μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και νίκησε απόλυτα δίκαια με 4-0..
Η Πέλλα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι έκλεισε με καλή κυκλοφορία από νωρίς στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους και διατήρησε αυτή την εικόνα σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο. Όμως η καλή αμυντική διάταξη της Δόξας και οι βεβιασμένες τελικές πάσες των ποδοσφαιριστών μας, άφηναν τις ευκαιρίες ημιτελείς για το πρώτο 20λεπτο. Από κείνο το σημείο η ομάδα άρχισε να «βρίσκεται» καλύτερα επιθετικά και να γίνεται πολύ πιο απειλητική. Η υπεροχή της καρποφόρησε με την συμπλήρωση του ημίωρου και το κοντινό πλασέ του Καραμούζα που άνοιξε το σκορ. Η Δόξα χωρίς πολλά περιθώρια και με τα τρεξίματα των ποδοσφαιριστών μας να περισσεύουν, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε να απειλήσει με μακρυνά σουτ τα οποία ήταν πολύ άστοχα. Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Στέφανος Καμπούρης με ατομική ενέργεια από αριστερά και δυνατό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Δόξας για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές η ομάδα μας έδωσε συνέχεια στην καλή της παρουσία, αλλά και μεγαλύτερη συνέπεια, αφού πλέον δημιουργούσε πιο πολλές ευκαιρίες, εκμεταλευόμενη και την πιο εμφανή κούραση των γηπεδούχων που δεν πάτησαν περιοχή παρά μόνο με κάποια στημένα. Κι ενώ οι κλασικές ευκαιρίες σπαταλήθηκαν κυρίως από αστοχία, ήρθε το τελευταίο 10λεπτο με δύο όμορφα τέρματα, να επισφραγίσει την καλή εμφάνιση και του δευτέρου ημιχρόνου. Το 3-0 πέτυχε ο Μπρατσούδης αφού έκλεψε την μπάλα πάνω στην γραμμή του άουτ από τον έμπειρο τερματοφύλακα των γηπεδούχων Βασιλειάδη, με εξαιρετικό αριστερό σουτ από πολύ πλάγια την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Το τέρμα θύμισε Βιέρι στο Ατλέτικο Μ. - ΠΑΟΚ 5-2.


Στην εκπνοή έξοχη αντεπίθεση με τον Βογιαατζή να πασάρει έτοιμο φκολ στον Καραμούζα, οποίος αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 4-0.
Αδιάκοπο τρέξιμο και κίνηση στους χώρους, καλή κυκλοφορία για τα δεδομένα της εποχής, ασφυκτικό πρέσσιγκ για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ήταν τα στοίιχεία που έβγαλε η ομάδα μας σήμερα στο γήπεδο. Σίγουρα χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά να διορθωθούν οι αδυναμίες, τις οποίες είδε για πρώτη φορά σε συνθήκες αγώνα ο κ. Τσιμπίνης, που δεν σταμάρησε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό να δίνει οδηγίες, να παρατηρεί αλλά και να επιβραβεύει τους ποδοσφαιριστές του. 
Δεν αγωνίσθηκαν λόγω τραυματισμών Κορόνας, Δεληλάμπου Δ.,Καραλής, Παναγιωτέλης, ενώ απουσίαζαν οι Στάγκος, ο νεαποκτηθείς Χούτας.
Επόμενο φιλικό παιχνίδι με το ενισχυμένο και φιλόδοξο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών, το ερχόμενο Σάββατο στις 18:30 στο γήπεδο Πέλλας.

Έπαιξαν: Νάτσας, Κούμπους, Πετρούσης, Γκοτούδης, Γάκης, Χατζηπαρασίδης, Καμπούρης Κ., Καραμούζας, Μπρατσούδης, Καμπούρης Σ., Ρίσκος, Μπουράκης, Μπιγλυκούδης, Βογιατζής, Εμμανουηλίδης, Παλιάικος, Ρέκος.

Εκδόθηκαν και δόθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του 1ου Τουρνουά Γεώργιος Λιτοβολής στο οποίο συμμετέχει και η ομάδα μας, στην μνήμη του φίλου και συμπαίκτη Γιώργου που έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, ενισχύοντας οικονομικά την οικογένεια του εκλιπόντος. Η διοίκηση του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας παρέλαβε ικανό αριθμό εισιτηρίων, προκειμένου να τα διαθέσει στην Πέλλα, που ο Γιώργος αγάπησε και αγαπήθηκε ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Παρακαλούνται οι φίλοι της ομάδας μας, να ενισχύσουν αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία.














Δεν υπάρχουν σχόλια: