Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Π. Λαφαζάνης: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλά στο Κόκκινο για την τροπολογία της κυβέρνησης που παραχωρεί αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες.    
Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου έκανε λόγο στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στη τροπολογία
για τον αναβαλλόμενο φόρο προς τις τράπεζες η οποία ψηφίστηκε χθες απο τη κυβέρνηση στη Βουλή.
Την χαρακτήρισε ως «μια άκρως πολιτική και σκανδαλώδη ρύθμιση» και «δώρο της κυβέρνησης προς τις τράπεζες προκειμένου να εξισορροπηθούν οι απώλειες που είχαν απο το κούρεμα των ομολόγων λόγω του PSI».
Οι τράπεζες μέχρι σήμερα λαμβάνουν φορολογικές μειώσεις για τα επόμενα κερδοφόρα έτη ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες με αποτέλεσμα «να πληρώνουν πολύ λιγότερη φορολογία σε ορίζοντα τριακονταετίας» σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη.
Με την τροπολογία αθροίζεται ο εναπομείνοντας αναβαλλόμενος φόρος απο το 2012 μέχρι σήμερα με την κεφαλαιακή απαίτηση των τραπεζών και αυτή μπορεί να προσμετρηθεί στα κεφάλαια κάλυψης των τραπεζών.
«Μπορούν να έρθουν ιδιώτες με πολύ λιγότερα λεφτά και να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών με αποτέλεσμα αυτές να περάσουν απο το δημόσιο σε ιδιωτικά χέρια με απαξίωση των χρημάτων των φορολογουμένων» πρόσθεσε ο Π. Λαφαζάνης.


Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: