Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ολονυχτία στον Άρειο Πάγο καλούν απόψε οι καθαρίστριες

Εν μέσω όλο και μεγαλύτερης απήχησης του αγώνα τους παγκοσμίως, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες κλιμακώνουν τις δράσεις τους δύο ημέρες πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου. Απόψε διοργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.
Ολονυχτία στον Άρειο Πάγο από το βράδυ της Δευτέρας
Κομβικός σταθμός στον αγώνα των καθαριστριών θα είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επαναπρόσληψή τους.
Από το βράδυ οι καθαρίστριες διοργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.
24ωρη απεργία για αύριο έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 595 καθαρίστριες, έξω από τον Άρειο Πάγο.
Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες, υπήρξαν πληροφορίες βάσει των οποίων ο αρμόδιος αρεοπαγίτης εισηγητής θα προτείνει να μην επαναπροσληφθούν οι 595 ηρωικές καθαρίστριες.
«Άμεση δημοκρατία, η φράση που δεν τελείωσε», προβολή απόψε στην Καρ. Σερβίας
Χθές πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, με προβολή του ντοκιμαντέρ "Άμεση δημοκρατία... Η φράση που δεν τέλειωσε" του Μανώλη Παπαδάκη για τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2011.
"Δύο ημέρες πριν τον Άρειο Πάγο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών επιλέγουμε να προβάλουμε το ντοκιμαντέρ του Μανώλη Παπαδάκη για το Κίνημα των Πλατειών το καλοκαίρι του 2011. Και ο δικός μας αγώνας είναι τμήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων του λαού ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια. Κομμάτι του μεγάλου κινήματος για Δημοκρατία. Κι εμείς έναν ολόκληρο χρόνο τώρα διεκδικούμε το δικαίωμα στη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Κι έχουμε δεχτεί την αλληλεγγύη όλου του κόσμου. Με αυτή τη δύναμη ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει.
Το ντοκιμαντέρ "Άμεση δημοκρατία... Η φράση που δεν τέλειωσε" του Μανώλη Παπαδάκη παρακολουθεί μέρα με τη μέρα τα συμβάντα της Πλατείας Συντάγματος μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα των πρωταγωνιστών της: την αμηχανία, την χαρά και τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: