Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Περιοδεία στη Χαλκιδική και συναντήσεις με τα κινήματα που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία για τη μεγάλη σημερινή «συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού». Παράλληλα, κλιμάκιο της περιφερειακής κίνησης με επικεφαλής τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό θα συναντηθεί με μέλη τοπικών επιτροπών που αντιστέκονται σθεναρά ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους ολιγάρχες Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι το εξής:

12:30, Συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο Σιθωνίας με την πρωτοβουλία κατοίκων και το τοπικό συμβούλιο και συζήτηση για την προκλητική διεκδίκηση του 1/3 (!) της χερσονήσου της Σιθωνίας στον επιχειρηματία Βαρδινογιάννη, με βάση χουντική απόφαση του ’73

16:00, Συνάντηση στη Μεγάλη Παναγιά με μέλη της Επιτροπής Αγώνα και του Τοπικού Συμβουλίου
18:00, Σύσκεψη στην Ιερισσό, με δημοτικούς συμβούλους της νέας δημοτικής αρχής, και με μέλη της τοπικής πρωτοβουλίας αγώνα.
Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν ενημέρωση για τις νέες κλητεύσεις που ποινικοποιούν τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων στην περιοχή και συντονισμό των πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο στο επίπεδο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όσο και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΚΜ εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου προασπιζόμενη πάντα το δικαίωμα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη Γη και την Ελευθερία.   

Σε σχετική ανακοίνωση άλλωστε τονίζεται ότι «απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό, που θυσιάζει τη γη, το νερό, τις θάλασσες και τον αέρα στο βωμό του κέρδους, η απάντηση βρίσκεται στους αγώνες του λαού για την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χώρου και την κατοχύρωση του ως τέτοιου απέναντι στα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, για την προστασία και επέκταση των δημοσίων αγαθών απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των πάντων. Ήρθε η ώρα να σταματήσει η λεηλασία του τόπου από κάθε Βαρδινογιάννη, Eldorado, ΤΑΙΠΕΔ, μοναστήρι ή μεγαλοξενοδόχο. Ως Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής και απαιτούμε την εκδίωξη των αρπαχτικών, τη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου της Χαλκιδικής, την απαλλοτρίωση και απόδοση στην κοινωνία των μοναστηριακών εκτάσεων, την προστασία του περιβάλλοντος από επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.»

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παρουσία της κίνησης στη μεγάλη συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, όπου πλήθος καλλιτεχνών ενώνουν τη φωνή τους για το αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων στην αξιοπρεπή ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια: