Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Πέλλας: Πάμε σαν άλλοτε...

Μια Δημοτική Αρχή «φυσική συνέχεια» της προηγούμενης τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε συνήθειες και πρακτικές, αδιάφορη, πρόχειρη, ανήμπορη, ανέτοιμη, απρογραμάτιστη, «ουρανοκατέβατη» σαν μην διοικούσε, να μην διαχειριζόνταν και να μην γνώριζε η ίδια τα καθημερινά προβλήματα τα προηγούμενα 4 χρόνια, παρακολουθούμε τον πρώτο μήνα της νέας «διακυβέρνησης» του Δήμου Πέλλας.
Κανένας σοβαρός προγραμματισμός, καμιά πρόβλεψη, καμιά πρόνοια, καμιά σοβαρή φροντίδα για την καθημερινότητα των πολιτών. Κάθε σοβαρό ή απλό ζήτημα αντιμετωπίζεται ως συμβατική και μόνο υποχρέωση και τίποτα περισσότερο. Τα σκουπίδια στόλισαν και πάλι γειτονιές και πλατείες της Πέλλας, οι καμένες λάμπες και οι βλάβες παρά το γρήγορο «πέρασμα» προ ημερών ειδικού συνεργείου για αντικατάσταση και αποκατάσταση, η φυσική βλάστηση στους δρόμους και τα κράσπεδα παραμένουν ως είχαν συνθέτοντας την άθλια εικόνα που ζήσαμε την προηγούμενη «σκοτεινή» αυτοδιοικητική θητεία και διαχείριση και μάλλον δείχνει να έχει και συνέχεια. και οι καλές προθέσεις του νέου αντιδημάρχου και του νέου τοπικού συμβουλίου που ζήτησαν πίστωση χρόνου μάλλον δεν αρκούν στους πολίτες της Πέλλας που έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την εγκατάλειψη, την απαξίωση και την αδιαφορία.
Στα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της Πέλλας όπως η ολοκλήρωση ή η εκκίνηση των δρομολογούμενων έργων, η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, η αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, ο κόμβος της νέας εθνικής οδού και η αρμονικότερη σύνδεσή του με την Πέλλα, το κάκιστο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού, η ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής αρχαίου και σύγχρονου, η οικονομική ανάπτυξη και εξέλιξη του οικισμού και των πολιτών μπορούν να περιμένουν για εύλογο χρόνο και βεβαίως θα υπάρξει και η σχετική υπομονή και ανεκτικότητα. Όμως η πλημμελής φροντίδα για την καθημερινότητα του πολίτη, για μια δημοτική αρχή που διοίκησε και ανανέωσε πρόσφατα τη θητεία της ούσα έτοιμη να αλλάξει τα κακώς κείμενα της προηγούμενης θητείας της, δεν επιτρέπεται και δεν αντέχεται. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει και μαζί με τα χίλια μύρια προβλήματα που έχει επιφέρει η μνημονιακή λαίλαπα της συγκυβέρνησης σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη, αλλά και στον οικισμό, συνθέτουν ένα εκρηκτικό «μείγμα» με απρόβλεπτες συνέπεις και αντιδράσεις..
Είναι αδιανόητο στην περιοχή που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, να έχουν περάσει πριν περίπου 10 μέρες ειδικά συνεργεία και της ΔΕΗ και του Δήμου για αποκατάσταση βλαβών και αντικατάσταση καμμένων λαμπτήρων αντίστοιχα και η περιοχή να συνεχίζει να βρίσκεται σε βαθύ σκοτάδι και η διέλευση της να κρίνετα για τους πολίτες απαγορευτική τις νυκτερινές ώρες! Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σε λίγο καιρό τα δέντρα θα καλύψουν ολόκληρο τον δρόμο απ' άκρη σ' άκρη και ούτε τα αυτοκίνητα θα μπορούν να τον διασχίσουν. Ήδη είναι μονής κυκλοφορίας, αφού το ένα ρεύμα έχει σκεπαστεί εντελώς από την φυσική βλάστηση του ακατοίκητου σπιτιού! Μπορεί να μην βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Πέλλας ο συγκεκριμένος δρόμος, εντούτοις χρήστες του είναι αρκετοί πολίτες καθημερινά, οι οποίοι και ψήφισαν εδώ στις προηγούμενς δημοτικές εκλογές και εδώ πληρώνουν όπως όλοι οι πολίτες του δήμου Πέλλας τα δημοτικά τους τέλη... Πολλά από τα προβλήματα όπως το τραγικό οδόστρωμα, η ελλειπής σήμανση, η έλλειψη κάδων του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας είναι τόσο ευδιάκριτα και οφθαλμοφανή, που καταγράφονται ως μόνιμα παράπονα στο βιβλίο επισκεπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου, από τους χιλιάδες ξένους και έλληνες επισκέπτες που το επισκέπτονται αυθημερόν..Είναι αδύνατο να μην τα γνωρίζει η διοίκηση που ζει και «βασιλεύει» εδώ πολλά χρόνια... Όποτε γι' αυτά τα καθημερινά που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και επίλυσης χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος, δεν υπάρχει πίστωση χρόνου και φυσικά δικαιολογίες...


Δεν υπάρχουν σχόλια: