Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την ευρωζώνη»

Σε συνέντευξή του στο CNN o νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θέμα για το οποίο το τελευταίο διάστημα έκανε συχνά παρεμβάσεις μέσα από άρθρα του που στηλίτευαν τη «συμπεριφορά» της Γερμανίας στην ευρωζώνη.
Ο Πολ Κρούγκμαν τώρα δηλώνει έκπληκτος για το ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδίκησε καλύτερους όρους στο πρόγραμμά της χωρίς να έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
«Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι δεν είχαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ότι νόμιζαν ότι θα μπορούσαν απλά να απαιτήσουν καλύτερους όρους χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως άλλο σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομπελίστας οικονομολόγος, προσθέτοντας: «Ίσως υπερεκτίμησα τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης».
«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», είπε ακόμη, εκτιμώντας πως η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης περιέχει όρους ακόμη χειρότερους από τους προηγούμενους και δεν αποτελεί οριστική λύση.
«Αν η Ελλάδα αποχωρήσει (από το ευρώ) και στη συνέχεια αρχίσει να ανακάμπτει, που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, αυτό θα αποτελούσε κίνητρο για άλλα πολιτικά κινήματα αμφισβήτησης του ευρώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: