Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κανονικά το δημοψήφισμα την Κυριακή

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η πρόταση των δύο πολιτών κατά του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Τα ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις υπέρ της Συνταγματικότητας του δημοψηφίσματος και έτσι η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά.
«Σαν να κρίνει εκλογές»
Οι παρεμβαίνοντες υπέρ του δημοψηφίσματος σημείωσαν ότι το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο γιατί θα είναι σαν να πρέπει να κρίνει κάθε φορά μια εκλογική διαδικασία και ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αφορά στενά δημοσιονομικό θέμα, αλλά συνολικά την κοινωνική, οικονομική ζωή των πολιτών.
«Μας λένε ουσιαστικά πως ο λαός δεν μπορεί να κρίνει, δεν είναι αρμόδιος, αρμόδιοι δηλαδή είναι μόνο οι λίγοι. Αυτό είναι το πολίτευμα της ολιγαρχίας και όχι της δημοκρατίας», δήλωσε δικηγός. «Δεν είμαστε ούτε πλούσιοι ούτε υγιείς. Πρόκειται για το λεγόμενο "συμβουλευτικό δημοψήφισμα"». 
Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του Δημοσίου αναφέρθηκαν επίσης στο απαράδεκτο της αιτήσεως, καθώς απόφαση και το προεδρικό διάταγμα αποτελούν κυβερνητική πράξη και, όπως παρατίθεται και σε σειρά αποφάσεων του δικαστηρίου, δεν υπόκειται σε κρίση του ΣτΕ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: