Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το μεταφορικό σύστημα της Ελλάδας στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε.

Το μεταφορικό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, μεταξύ των 29 κρατών – μελών της Ε.Ε..
Συγκεκριμένα, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ελλάδα και η Ιταλία κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις, ενώ αντιθέτως στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ολλανδία, η Σουηδία, η Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία.
Για να παρθεί αυτό το αποτέλεσμα, συμπεριλήφθηκαν η εσωτερική αγορά (περιλαμβάνονται δείκτες σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς σιδηροδρομικών μεταφορών, εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις σχετικά με παραβιάσεις του ενωσιακού δικαίου και το ποσοστό μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο των οδηγιών της ΕΕ για τις μεταφορές), οι επενδύσεις και οι υποδομές (περιλαμβάνονται η ποιότητα των υποδομών για τους διάφορους τρόπους μεταφοράς και τα ποσοστά ολοκλήρωσης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).
Ακόμη, η Κομισιόν ερεύνησε την ενεργειακή ένωση και καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό. 
Η αρμόδια Επίτροπος, Βιολέτα Μπουλτς, αν και τόνισε ότι έχει υπάρξει βελτίωση ως προς το θέμα των μεταφορών στην Ε.Ε., σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να καλυτερεύσει η βιωσιμότητά του συστήματος.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: