Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η απόφαση για μετακίνηση Σφακιανάκη ισχύει

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι έγινε ανάκληση μέχρι να εκδικαστεί η ένσταση του υποστράτηγου για την τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού.
Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην απόφαση της να αντικαταστήσει το Μανώλη Σφακιανάκη από τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ειδικότερα ότι καθώς ο υποστράτηγος έχει καταθέσει ένσταση, όπως ορίζει ο νόμος γίνεται ανάκληση της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα μετακινηθεί εν τέλει, ούτε πως η απόφαση της κυβέρνησης έχει αλλάξει. Αναμένεται μάλιστα και νεότερη ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι: “Έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α”.
Η διευκρίνιση από την κυβέρνηση έρχεται προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι η αναστολή της απόφασης οφείλεται σε διαδικαστικούς-νομικούς λόγους και όχι πολιτικούς, ότι δεν ανεκλήθη δηλαδή η μετακίνηση Σφακιανάκη λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Θα εδημιουργείτο άλλωστε μείζον ζήτημα για τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, ο οποίος το πρωί στη Βουλή είχε καταλογίσει στον κ.Σφακιανάκη ότι η μεγαλύτερη προσφορά του ήταν στις δημόσιες σχέσεις και είχε διαμηνύσει ότι δεν είναι δυνατόν αξιωματικός να παραμένει στην ίδια θέση επί 20 χρόνια.
«Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις» είπε ο κ. Τόσκας. Ο αναπληρωτής υπουργός αντέκρουσε, μάλιστα, τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη που χαρακτήρισε «ακατάληπτο ανοσιούργημα» την απομάκρυνση Σφακιανάκη. «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε» είπε στον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ ο κ. Τόσκας και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρηση επηρεασμού των κρίσεων της Αστυνομίας. «Το προσωπικό ασφαλείας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Τόσκας. «Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχει παρέλθει;» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για το γεγονός ότι ο κ. Σφακιανάκης παρέμενε επί 20 χρόνια στην ίδια θέση.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: