Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κύπελλο Ερασιτεχνών - ΕΠΣ Πέλλας: ΠΑΟ Κερασιάς - Μ.Α. Πέλλας (2-1)4-3. Αιδώς Πελλαίοι... Ούτε με κολλύριο!!!

Η ομάδα που πριν τέσσερις μέρες έκανε το φίλαθλο κοινό του νομού να παραμιλάει με την εξαιρετική εμφάνιση και τη σπουδαία νίκη της, αλλά και με την γενικότερη αγωνιστική παρουσία της μέχρι σήμερα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η ίδια ακριβώς ομάδα έκανε σήμερα τους διοικούντες και τους λιγοστούς ηρωικούς φίλους της που την ακολούθησαν στην Κερασιά, να ωρύονται και να παραμιλάνε για τον ακριβώς αντίθετο λόγο! 
Με τραγική αγωνιστική παρουσία και απόδοση σε όλο σχεδόν το 90λεπτο, η ομάδα μας κατάφερε σήμερα, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πετύχει «σκορ πρόκρισης» στην Κερασιά με αντίπαλο τον τοπικό ΠΑΟ. Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος η Πέλλα, μπορεί να αισθάνεται και τυχερή που κατάφερε να είναι μέσα στο παιχνίδι και να φύγει τελικά ηττημένη με «τιμητικό σκορ», που αν δεν συμβούν ποδοσφαιρικά «θαύματα» στον επαναληπτικό, είναι και σκορ πρόκρισης. Αν φυσικά περιποιεί τιμή μια ήττα σε προημιτελική φάση με τέσσερα τέρματα παθητικό και μάλιστα από αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας που βρίσκεται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα και που διαθέτει μεν 2-3 ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που προπονούνται όμως σπάνια και κατά περίσταση, όταν σε 11 επίσημους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο το παθητικό είναι μόλις 6 τέρματα!
Συμπερασματικά η Πέλλα σήμερα δεν βλεπόταν ούτε με κολλύρια και χρειάστηκε τεράστια σωματική υπερπροσπάθεια, μεγάλη υπομονή και ψυχική αντοχή, ώστε να μπορέσει κανείς να την παρακολουθήσει για 93 ολόκληρα λεπτά! Δύο τρεις ήταν μόνο οι ποδοσφαιριστές της Πέλλας, που προσπάθησαν περισσότερο και μπορεί κανείς να πει πως κάπως διασώθηκαν από το σημερινό ναυάγιο, έστω κι αν σε αρκετές περιπτώσεις τους παρέσυρε κι αυτούς η ομαδική μετριότητα. Τα τέρματα της Πέλλας πέτυχαν οι Καρασμάνης(35'), Ζώγας(65') και Ρέκος Β.Ι.(70' Βίντεο), ενώ καλές ευκαιρίες χάθηκαν από τους Καρασμάνη, Μπουράκη, Μπρατσούδη και Ίμπα, με τον τελευταίο να σημαδεύει με κοντινή προβολή το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ευκαιρίες που μπορεί κάποιες απ' αυτές να ήταν κλασικές, όχι όμως και ικανές να δικαιολογήσουν την γενικότερη κακή εμφάνιση. Βέβαια με μια ήττα, με μια κακή εμφάνιση δεν έρχεται και η καταστροφή, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία, αλλά είναι τουλάχιστον κρίμα να αυτοκαταστρέφεις μια εικόνα που με πολύ κόπο και ιδρώτα δημιούργησες εδώ και 3,5 μήνες...
Στον αντίποδα η Κερασιά έπαιξε αρκετά καλά όσο άντεχε και μπορούσε(κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), πέτυχε τέσσερα τέρματα, ενώ έχασε και 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ, σε χρονικά σημεία μάλιστα που είχε και προβάδισμα δύο τερμάτων. Δίκαιη και παλικαρίσια νίκη, από μια ομάδα που την ζήτησε πολύ περισσότερο και φάνηκε να τρέχει περισσότερο από την καλογυμνασμένη ομάδα της Πέλλας. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν Πασιαλής Α.(5',80') και Τρίψης(20',50').
Κακός ως και ακατάλληλος για σημαντικά παιχνίδια, χάνοντας κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο ο κ. Τρυψιάνης, που δίστασε να τιμωρήσει σε 4-5 οφθαλμοφανείς περιπτώσεις, το αντιαθλητικό παιχνίδι και τις απρεπείς διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Γεγονός που εκνεύρισε τον προπονητή της ομάδας μας Κώστα Νινιατσούδη, ο οποίος και αποβλήθηκε έντονα διαμαρτυρόμενος, ενώ απέφυγε να κάνει αλλαγές και να χρησιμοποιήσει όπως σκόπευε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεσή του στον πάγκο, προκειμένου να τους προστατέψει από το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο. Καλοί οι βοηθοί με ελάχιστα ανθρώπινα λάθη. Φυσικά ούτε ο κακός σημερινός διαιτητής, ούτε οι πολλές απουσίες μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι και δικαιολογίες για την ήττα και την τραγική αγωνιστική εικόνα.
Η ομάδα μας την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 3 το μεσημέρι, υποδέχεται στην Πέλλα τον Φίλιππο Σταυροδρομίου για το πρωτάθλημα της Α1 ερασιτεχνικής. Ο επαναληπτικός με την Κερασιά έχει οριστεί γαι τις 14 Δεκεμβρίου 2016.
Οι συνθέσεις
ΠΑΟ Κερασιάς: Βασιλείου, Πασσαλής, Πασιαλής, Γουλάκης, Μάντης(Μάντης Ν.), Τράϊος, Πασιαλής Α., Τρίψης, Τρίψης Δ., Γουρλάνης, Ουρούμης(Πατσούκας).
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παλιάικος, Ίμπας, Παναγιωτέλης, Σιάγκας, Μπρατσούδης, Ιωσηφίδης, Ζώγας, Ρέκος Β.Ι., Μπουράκης, Καρασμάνης. Απόντες: Στάγκος, Πλιόγκας, Τζιότζιος, Κατσαμακτσής, Σιαματάς, Σαλίκας, Πανταζίδης, Μυτακόπουλος, Μαρκόπουλος Χ., Βουδούρης








Δεν υπάρχουν σχόλια: