Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αναγκαίος ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Μουσικοχορευτική εκδήλωση για τον εφοδιασμό του

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στη μουσικοχορευτική Εκδήλωση Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και με συνδιοργανωτές την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, τον Εμπορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα έσοδα της θα διατεθούν για την αγορά αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και η πολυπληθής παρουσία του κοινού δήλωνε την αναγκαιότητα εκπλήρωσης του παραπάνω σκοπού.
Η παρουσία στην παραπάνω εκδήλωση και της γνωστής, από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» ερμηνεύτριας Ντιλέκ Κοτς, η σαγήνευσε με την βελούδινη φωνή της τους θεατές, ερμηνεύοντας τραγούδια από την Μικρά Ασία και την Καππαδοκία.
Μαζί της συμμετείχαν οι παρακάτω εκλεκτοί μουσικοί: Η Σοφία Νάτσιου (στιχουργός-συνθέτρια) στο λαούτο, ο Νεκτάριος Κοσμίδης στο βιολί, ο Δημήτρης Ντάκας στο τραγούδι και στα κρουστά, ο Σωτήρης Παπαβέντσης στα κρουστά, ο Στέλιος Σωτηριάδης στο κλαρίνο, ο Θανάσης Κάππας στο κανονάκι (και χοροδιδάσκαλος του χορευτικού της παράστασης), ο Αβραάμ Παπαϊωάννου στο ούτι και στο Πολίτικο μπάντζο, ο Ιωακείμ Χατζηδήμου στο μπουζούκι, ο Άγγελος Δημητριάδης στην κιθάρα, ο Χρήστος Μυλωνόπουλος στο ακορντεόν, ο Παναγιώτης Καλιωτάκης στα πλήκτρα και ο Στέφανος Καλιωτάκης στο ακορντεὸν και στη διεύθυνση της ορχήστρας και της Χορωδίας.
Η χαρά και ο αυθορμητισμός, η ζωντάνια και οι γνωστές μελωδίες σε συνδυασμό με την πληθώρα των κοστουμιών και σκηνικών μετέτρεψαν τη σκηνή σε πανηγύρι άλλης εποχής μεταδίδοντας αυτά τα συναισθήματα στο ένθερμο κοινό.
Όπως ανέφεραν τόσο ο συντονιστής της εκδήλωσης Βασίλης Τραούδας, όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Λαγομάτη, εκπροσωπόντας τους διοργανωτές, ενέργειες αλληλεγγύης σαν και την παραπάνω, αποτελούν ελπιδοφόρο εγγύηση για τον τόπο μας.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους παρακάτω χορηγούς της εκδήλωσης, που παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά τους:

1. ALTERRA A.E, 
2. ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε. - ΠΡ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ,
3. ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΖΗΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 
4. ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ - 'LOS AMPELES", 
5. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΛΜΑΝΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - "KIWOPLAST", 
6. ΑΦΟΙ ΜΠΑΝΤΙΜΑΡΟΥΔΗ Ο.Ε. - ΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΪΑΣ, 
7. ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ - ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ", 
8. ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ "ΟΝΕΙΡΩΝ ΖΕΥΞΗ", 
9. ΑΓΡΟΤΙΚΑ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΜΟΥΤΑ ΜΑΡΙΑ, 
10. ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ - ΤΟΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 
11. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "ΓΕΡΜΑΝΟΣ", 
12. ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ, 
13. ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ - ΣΤΙΝΤΣΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 
14. ΕΠΙΠΛΑ-ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ "ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ", 
15. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΧΡΥΣΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, 
16. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ " i-shop", 
17. ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - "ΓΡΑΦΗ", 
18. ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΣΑΜΠΟΣ, 
19. ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. ΠΕΛΛΑΣ, 
20. ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ "ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ" & "ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ" και 
21. ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.









Δεν υπάρχουν σχόλια: