Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για το 2017

Ευχές για ανάκαμψη και επούλωση των πληγών που άφησε η οικονομική κρίση από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Γεννηματά: Με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά άκουσε τα κάλαντα από τον Σύλλογο Ποντίων «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας και τους Συλλόγους Δανακιωτών και Φιλωτιτών Νάξου.
Στη συνέχεια, απηύθηνε μήνυμα με την ευκαιρία του νέου έτους, στο οποίο επισήμανε την ανάγκη «με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν».
«Σε πείσμα των δυσκολιών, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να αφήσουμε πίσω μας την κρίση», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε : «Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι το 2017. Τέρμα οι σωτήρες και οι αυταπάτες. Κανένας μόνος δεν μπορεί. Με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν, για ελπίδα για το μέλλον. Πριν απ΄όλα για τα παιδιά μας. Γιατί τους αξίζει. Καλή χρονιά με υγεία για όλους».
Θεοχαρόπουλος: Το 2017 να επικρατήσει ο ορθολογισμός με κοινωνική συνοχή
«Να επικρατήσει επιτέλους ο ορθολογισμός με κοινωνική συνοχή» το 2017, εύχεται, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Το 2016 η οικονομική και κοινωνική κρίση στην χώρα μας όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε αλλά βάθυνε ακόμη περισσότερο. Η χώρα μας όμως δεν θα βγει από την κρίση με τεχνητή πόλωση, νέους διχασμούς και ενίσχυση αντιπολιτικών δυνάμεων», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Θεοχαρόπουλος και προσθέτει : «Το 2017 να επικρατήσει επιτέλους ο ορθολογισμός με κοινωνική συνοχή. Στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώκουμε το 2017 να είναι η χρονιά που θα μπουν στην χώρα μας τα θεμέλια για έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα της κεντροαριστεράς με στόχο την αλλαγή των αδιέξοδων πολιτικών και την υπέρβαση της κρίσης με εθνική συνεννόηση.  Καλή χρονιά σε όλες και όλους με δύναμη, υγεία και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». 
Κουτσούμπας: Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά να έχουμε
Την ευχή «το 2017 να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια για ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος» διατυπώνει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
«Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά να έχουμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δ. Κουτσούμπας και προσθέτει: «Το 2017 μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα σε αυτή την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος πραγματικά του λαού μας, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ευχόμαστε πραγματικά, από βάθους καρδιάς, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, να έχουμε καλή χρονιά, χρόνια πολλά και κυρίως καλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, με υγεία και ευτυχία».
Θεοδωράκης: Να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας
«Να μην χάνουμε την ελπίδα μας και να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας», ευχήθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Καλή Χρονιά σε όλους. Να μη χάνουμε την ελπίδα μας, να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας που είναι εν υπνώσει και κάποια στιγμή πρέπει να τις βγάλουμε μπροστά», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο μήνυμά του και προσθέτει: «Ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει για το καλύτερο, να δημιουργεί και να προσφέρει».
Καμμένος: Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης
«Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης, η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή», εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 1ης του νέου έτους
Παράλληλα δηλώνει προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την απόφαση της κυβέρνησης «να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, έχοντας πάντα στο νου μας ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής σας, αλλά και των οικογενειών σας».
Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι «η χώρα μας, παρά τη δημοσιοοικονομική κρίση, παρέμεινε ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και το προπύργιο της Ευρώπης στον αγώνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των φονταμενταλιστικών τάσεων και ασύμμετρων απειλών, από το τόξο αστάθειας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής» και παρατηρεί ότι το έτος που μας πέρασε «οι Ένοπλες μας Δυνάμεις αποτέλεσαν την ισχυρή δύναμη αποτροπής για όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια και είναι η διαχρονική δύναμη σταθερότητας και εγγύησης της άμυνας της χώρας, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα ηγεμονικές φαντασιώσεις και ανιστόρητες διεκδικήσεις».
«Για την κυβέρνησή μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού έθνους, και αναφέρομαι στο έθνος γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τον κυπριακό ελληνισμό, η υποστήριξη του οποίου είναι για μας εθνική επιταγή» επισημαίνει περαιτέρω.
Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού τονίζει την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην αρωγή και φιλοξενία των προσφύγων, απευθύνει κάλεσμα «να είμαστε όλοι μαζί, με εθνικό όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά, να συνδράμουμε, ο καθένας από τη θέση στην οποία βρίσκεται, για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και την προβολή της εθνικής ισχύος, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας να είναι μια δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».
Σαμαράς: Υγεία, αγάπη και λύτρωση
Με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς.
«Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες, υγεία, αγάπη, δύναμη και λύτρωση!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: