Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «ΠΕΛΛΑ Δήμος για όλους», για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα η κοινωνία της Πέλλας δοκιμάζεται έντονα, αναζητώντας την ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη ανάπτυξη, παρατηρούμε για μια ακόμη φορά τη στάση ορισμένων τοπικών παραγόντων που δεν βοηθά στην κατεύθυνση αυτή. Αντίθετα μάλιστα πυροδοτεί αντιπαραθέσεις και άσκοπες συζητήσεις για ένα θέμα που η συντεταγμένη πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες ήδη θα έπρεπε να δώσουν τέλος.
Ο λόγος για την εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου σε Νοσοκομειακή Μονάδα της Πέλλας, που εξελίσσεται με ευθύνη ορισμένων παραγόντων σε μια διαμάχη με τοπικιστικά χαρακτηριστικά, υποβαθμίζοντας το ίδιο το γεγονός που τόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά μας ως Δημοτική παράταξη με αφορμή όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται και προσβάλλει την νοημοσύνη κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη, δηλώνουμε τα εξής:
Αναμφισβήτητα οι πολίτες της Πέλλας και ειδικότερα του ομώνυμου δήμου μας, δικαιούνται να απολαμβάνουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, όπως αυτή της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.
Είναι καταγεγραμμένο και δημόσια διατυπωμένο ότι η ανάγκη λειτουργίας του αποτελεί προτεραιότητα της κεντρικής διοίκησης που έχει δεσμευτεί γι΄ αυτό.
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από την απόφαση αυτή, το μόνο που θα επιτύχει είναι την αμφισβήτηση στη νομιμότητα και στην ενίσχυση της άποψης, ότι η  μικροκομματική σκοπιμότητα και η μικροπολιτική καθορίζουν τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης.
Χαιρετίζουμε και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες όλων των βουλευτών των τελευταίων ετών, αλλά και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, που συνέβαλλαν στη λήψη της απόφασης της εγκατάστασης του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε τους απόφαση και πρωτοβουλία που έχει στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Πέλλας και ειδικότερα του δήμου μας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του δήμου Πέλλας να διεκδικήσει το καλύτερο για τον τόπο μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις με αποτελεσματικό τρόπο που θα έχουν θετικό αντίκτυπο την τοπική κοινωνία.
Η εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν θα πρέπει να είναι ένα γεγονός που διχάζει την κοινωνία της Πέλλας, που αποδυναμώνει την κοινωνική συνοχή και στιγματίζει τους πολιτικούς θεσμικούς παράγοντες, αλλά ένα γεγονός που ενώνει και αντανακλά αυτήν την ελπίδα που αναζητούμε όλοι μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη
ΠΕΛΛΑ_ Δήμος για Όλους
Ο Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος
Στάθης Καστερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: