Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Θεοδώρα Τζάκρη: Παρέστη στην σύσκεψη Αχτσιόγλου με εκπροσώπους φορέων στα Γιαννιτσά - Ζήτησε την δημιουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και Παραρτήματος ΣΕΠΕ στα Γιαννιτσά

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη ανήμερα της Παραμονής των Χριστουγέννων στην σύσκεψη που πραγματοποίησε η Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου στα Γιαννιτσά με εκπροσώπους των Εργατικών Κέντρων Γιαννιτσών και Έδεσσας, σωματείων εργαζομένων, δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.
Η κ. Τζάκρη ευχήθηκε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα εργασιακά να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που σημαίνει χωρίς την αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χωρίς την υιοθέτηση του lock out και χωρίς την ανατροπή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση ταχύτατα, γεγονός που θα επιτρέψει στη χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να περάσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με αυτόνομη πλέον πορεία.
Εξέφρασε δε την πεποίθησή της ότι η έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ από την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, το οποίο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σύμφωνα με τις προβλέψεις θα διαρθρώνεται σε Τοπική Διεύθυνση Έδεσσας, Τοπική Διεύθυνση Γιαννιτσών και Αποκεντρωμένο Γραφείο Αριδαίας δεν συνεπάγεται δυσάρεστες υπηρεσιακές μεταβολές για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του νέου ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, δέσμευση που επανέλαβε για μια ακόμη φορά η κ. Αχτσιόγλου, ώστε να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών αυτών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της Πέλλας.
Η κ. Τζάκρη έθεσε επίσης το μείζον ζήτημα της σύστασης και λειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και στην πόλη των Γιαννιτσών, γεγονός που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων. Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τις δημόσιες δαπάνες, καθώς το υπάρχον κτίριο του ΙΚΑ στα Γιαννιτσά, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι εδώ και λίγα χρόνια μπορούν να καταθέτουν ήδη τις αιτήσεις για πιστοποίηση της αναπηρίας τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι ιδιόκτητο και διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, ενώ το στελεχιακό δυναμικό είναι επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου. Επεσήμανε δε στην κ. Αχτσιόγλου ότι το μοναδικό Κέντρο που υπάρχει σήμερα βρίσκεται στην πόλη της Έδεσσας, γεγονός που επιφορτίζει το προσωπικό με τεράστιο όγκο δουλειάς, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έκδοση των πορισμάτων. Η κ. Αχτσιόγλου επιφυλάχτηκε να εξετάσει την δυνατότητα αυτή.
Η κ. Τζάκρη επίσης τόνισε ως επιτακτική την σύσταση Παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στα Γιαννιτσά, για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος αυτού και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της περιοχής, καθώς στην Πέλλα υπάρχουν μόνο 3 υπάλληλοι που δεν επαρκούν για τον σκοπό αυτό. Η κ. Αχτσιόγλου παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαία η αύξηση του αριθμού των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, καθώς ο συνολικός αριθμός αυτών είναι πανελλαδικά πολύ μικρός, ώστε να μπορούν να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο των ελέγχων στους χώρους εργασίας.
Η κ. Τζάκρη τόνισε επίσης πως η στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι βασική πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης και πυρήνας της ιδεολογικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη στήριξη των ανέργων δανειοληπτών του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, κάνοντας λόγο για δίχτυ προστασίας το οποίο στήνεται για τους ανέργους του τέως ΟΕΚ ώστε να ανακουφιστούν και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ζήτησε δε την επέκταση της πρόβλεψης ευνοϊκών ρυθμίσεων και σε δανειολήπες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που δεν είναι άνεργοι, αντιμετωπίζουν όμως διαπιστωμένα οικονομικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπει να προβούν στην καταβολή των προβλεπομένων δόσεων και είναι υπερήμεροι ως προς αυτές.
Τέλος η βουλευτής αναφέρθηκε και στο θέμα της αποπεράτωσης των εργατικών κατοικιών του Αρχοντικού Πέλλας, για το οποίο η επιτροπή που έχει προσδιοριστεί από εκπροσώπους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ παρέδωσε το πόρισμά της, που προσδιορίζει τον προϋπολογισμό του έργου και τις εργασίες για την αποπεράτωσή του. Πλέον αναμένεται η δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημοσίων συμβάσεων και ζήτησε από την κ. Αχτσιόγλου την συνδρομή της για την αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου που χρονίζει και στερεί από τους δικαιούχους του το πολύτιμο αγαθό της στέγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: