Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του υπουργείου Οικονομικών με τον Εμπενίζερ Σκρουτζ

Εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» είναι η ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα που απέστειλε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους το υπουργείο Οικονομικών.
Η κάρτα απεικονίζει τον ηλικιωμένο τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ήρωα του βιβλίου του Ντίκενς, να ζεσταίνεται δίπλα στο τζάκι ενώ δέχεται την, μάλλον ανεπιθύμητη, επίσκεψη του φαντάσματος του κάποτε συνεταίρου του, Τζέικομπ Μάρλεϊ, το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα του Παρελθόντος.
«Ίσως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες να έχουν κάποιον φοβερό και τρομερό Εμπενίζερ κλειστό σαν στρείδι που υποδέχεται μέσα στην απέραντη μοναξιά του τα πνεύματα των Χριστουγέννων», γράφει η κάρτα του υπουργείου Οικονομικών.
Και συνεχίζει: «Ίσως και η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία να μην αποτελεί εξαίρεση.
Όμως, φίλοι και συνεργάτες, αγαπητοί και αγαπημένοι, οι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ αυτού του κόσμου» και καταλήγει:
«Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς.  Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και αγάπη. Με το βλέμμα στραμμένο στους ανθρώπους γύρω μας».
Η κάρτα, που έχει τίτλο «Η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία…», ερμηνεύτηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου ως σχόλιο του υπουργείου Οικονομικών για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: