Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Απολύσεις συμβασιούχων & στο δήμο Πέλλας -Τι επικαλείται ο δήμαρχος

Στην απόλυση πέντε συμβασιούχων καθαριότητας προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, προσθέτοντας κι αυτός το όνομά του στη λίστα με τους (λίγους πάντως) αιρετούς που δεν υπογράφουν την διαπιστωτική πράξη για την παράταση συμβάσεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πέντε συμβασιούχοι εχουν προσληφθεί στις 28.12.2015 και οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν με την (πρώτη) ρύθμιση Βερναρδάκη και τη σχετική ΠΝΠ έως 31.12.2016.
Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Πέλλας «έως την τελευταία ημέρα, δηλαδή χθες, τους έλεγε ότι θα τους ενημερώσει αλλα χθες αργά το μεσημέρι τους ειπε να μην πάνε τη Δευτερα στην εργασία τους».  Οι λόγοι που επικαλέστηκε, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είναι ότι «πως δεν θέλει  να παρανομήσει», ενώ όταν οι απολυμένοι συμβασιούχοι του είπαν ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι παρατείνουν τις συμβάσεις τους απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι δήμοι. Εγώ δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να παρανομήσω παραβιάζοντας το 24μηνο του ΠΔ Παυλόπουλου».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: