Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Με αναφορά στον αρχαίο Οβολό το νέο λογότυπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Η συνεισφορά των πολιτών με τον οβολό τους παραπέμπει στη συνεισφορά όλων- μεγαλύτερη ή μικρότερη- για το κοινό καλό.
Νέο λογότυπο απέκτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το οποίο και θα κάνει ντεμπούτο στα επίσημα έγγραφα της Αρχής από το νέο έτος. Το νέο σήμα αποτελείται από ένα τετράγωνο πλαίσιο μπλε χρώματος και από έξι γραμμές λευκού χρώματος, που είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του τετραγώνου και τέμνονται μεταξύ τους. Δεξιά του τετράγωνου σήματος αναγράφονται στο επάνω μέρος το ακρωνύμιο που αποτελείται από τα αρχικά γράμματα της επωνυμίας της Ανεξάρτητης Αρχής "Α.Α.Δ.Ε." και στο κάτω μέρος, ολογράφως, η επωνυμία 'Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων'.
Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή το λογότυπο σχεδιάστηκε με στόχο να τονίσει τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει και από τις οποίες διέπεται η Α.Α.Δ.Ε. και δεν είναι άλλες από τη Διαφάνεια, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοκρατία, τη Λογοδοσία, τη Διαρκή Βελτίωση και την Εξωστρέφεια.
Έργο που αναλύεται σε έξι μεγάλους στόχους: τη φορολογική συμμόρφωση, τη δίωξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, την προστασία της δημόσιας υγείας και την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης σε όλες τις λειτουργίες της νέας Αρχής.
"Σχεδιαστικά, όλες οι επιμέρους αξίες μας συναντώνται σε ένα σημείο, το οποίο συμβολίζει τη δύναμη που αναδεικνύεται από τη συγκέντρωση αυτή και σηματοδοτεί την ανεξαρτησία της Αρχής. Έτσι, επιχειρείται να αναδειχθούν επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως η συγκέντρωση διαφορετικών μεγεθών και ο επιμερισμός τους σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το σημείο συνένωσης όλων αυτών οδηγεί σε αναφορά στην κοινή προσπάθεια της Φορολογικής Διοίκησης και των πολιτών μέσω και του προσωπικού υστερήματος των τελευταίων. Το σημείο συνάντησης των αρχών και αξιών μας είναι ταυτόχρονα και το σημείο αφετηρίας των κατευθύνσεων που καθορίζουν το έργο μας. Η δύναμη της συγκέντρωσης των αρχών μας αντανακλάται στην επιμονή με την οποία θα ακολουθήσουμε τους στόχους μας." ανβαφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή.
Η αναφορά στον Οβολό
Το σχέδιο που επιλέχθηκε για το λογότυπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει αναφορά στον αρχαίο οβολό. Η λέξη οβολός προέρχεται από το σχήμα των πρώτων νομισμάτων, τα οποία ήταν μακρόστενες μεταλλικές βέργες (ενώ παρέμεινε κι όταν τα νομίσματα απέκτησαν στρογγυλή μορφή). Αποτελούσε το νόμισμα με τη μικρότερη ονομαστική αξία, ενώ έξι οβολοί ήταν νόμισμα μεγαλύτερης αξίας. Η συνεισφορά των πολιτών με τον οβολό τους παραπέμπει στη συνεισφορά όλων- μεγαλύτερη ή μικρότερη- για το κοινό καλό.
«Το λογότυπο της ΑΑΔΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αφήγηση μιας ιστορίας, που λιτά και χωρίς φλυαρία, εκφράζει μια καινούρια Αρχή κι ένα σύστημα αξιών αποδοτικό και λειτουργικό... Μιας ιστορίας, που ξεκινάει από την καθημερινότητα στην αρχαία Ελλάδα και φτάνει στο σήμερα, και από εδώ στο αύριο, στο οποίο θέλουμε να πορευτούμε με τις κατευθυντήριες γραμμές και τις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: