Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Κύπελλο Ερασιτεχνών - Ημιτελική Φάση: Δόξα Εξαπλατάνου - Μ.Α. Πέλλας (0-2)2-3. Restart, Kats &... Goal!!!

Η αγωνιστική ανάκαμψη και επανεκκίνηση της ομάδας μας, όπως αυτή διαφάνηκε στα τελευταία «εορταστικά» φιλικά και τις ενδιάμεσες προπονήσεις, πιστοποιήθηκε και επίσημα σήμερα στον πρώτο ημιτελικό στον Εξαπλάτανο! Όλα τα παιδιά ήταν παρόντα και συνεπή σ' ένα ακόμα ραντεβού της ομάδας μας με την ιστορία, κάνοντας το πρώτο σημαντικό και αποφασιστικό βήμα για το μεγάλο τελικό! Φυσικά υπάρχει και η ρεβάνς, η οποία απαιτεί προσγείωση και σοβαρότητα, κι αφού χαρούμε δικαιωματικά αυτή τη σπουδαία νίκη, καλά θα κάνουμε να την κρατήσουμε ευχάριστα μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να πάμε στο δεύτερο παιχνίδι, σαν να ξεκινάει η υπόθεση πρόκριση απ' την αρχή.
Η ομάδα μας μπορεί να μην έπιασε σπουδαία απόδοση, είχε όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν από την αρχή της χρονιάς και που μπορούν να «σκοτώσουν» οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα! Είχε σήμερα εκτός από την την ψυχή και το πάθος όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν δίνοντας τα πάντα και το χαρισματικό σκόρερ Κυριάκο Κατσαμακτσή, που δεν σταμάτησε να σκοράρει παρά μόνο στο 65' με την αναγκαστική από τραυματισμό αλλαγή του.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα μας που απειλήθηκε μόλις μία φορά σοβαρά, από εκτέλεση φάουλ του Τσόλκα λίγο έξω από την περιοχή, που έδιωξε με δυσκολία ο Μουρζίδης σε κόρνερ. Με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο που οι δύο ομάδες έψαχναν ρυθμό διαβάζοντας παράλληλα τον αντίπαλο, στη συνέχεια όλοι οι χώροι έκλεισαν μεσοαμυντικά από την ομάδα μας, οι μονομαχίες κερδίζονταν στη μεσαία γραμμή και με όπλο της την ταχύτητα άρχιζε να βγάζει επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Απόρροια αυτών ήταν να προηγηθεί στο ημίχρονο με 0-2, από γρήγορες ομαδικές προσπάθειες και με άψογα τελειώματα του Κατσαμακτσή(15',42'), ο οποίος στο πρώτο γκολ μπήκε σχεδόν με την μπάλα στα δίχτυα αφού πέρασε και τον Δημητριάδη, ενώ στο δεύτερο εκμεταλεύθηκε άριστα την παράλληλη πάσα του Μπρατσούδη πλασάροντας ιδανικά. Ενδιάμεσα σε 2-3 περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές μας έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρουν(Κατσαμακτσής, Μπρατσούδης, Μπουράκης, Ιωσηφίδης), στη μία δε απ' αυτές και σε εμφανή αμυντική αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας, τέσσερα συνεχόμενα σουτ μέσα και έξω από την περιοχή, βρήκαν τυχαία σε σώματα αμυντικών του Εξαπλατάνου που έπεφταν όπως όπως να κλείσουν το οπτικό πεδίο προς το τέρμα. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, δυνατή κλωτσιά από πίσω με εμφανή πρόθεση ορισμός της κόκκινης κάρτας από τον Τσόλκα στον Ρέκο, τιμωρήθηκε λίαν επιεικώς μόνο με κίτρινη!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το τρίτο γκολ του Κατσαμακτσή(47') με κεφαλιά, μετά από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Μπουράκη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπρατσούδη για το 0-4, όμως το μονοκόματο σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή και σε θέση πλάγια, κατέληξε ψηλά άουτ. Εξαιρετική ευκαιρία για τους γηπεδούχους αυτή τη φορά, με τον Μουρζίδη να λέει ΄"όχι" σε τετ α τετ του Καραδήμου. Στο 55' η μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους, με κοντινό πλασέ του Τσόλκα, αφού η μπάλα πέρασε «εύκολα» ανάμεσα από τους αμυντικούς της Πέλλας. Δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης, με τους Ρέκο Β.Ι. και Κατσαμακτσή να αποχωρούν τραυματίες, αλλάζοντας τα αγωνιστικά πλάνα και την ομάδα μας να οπισθοχωρεί κάπως δίνοντας περισσότερους χώρους στους γηπεδούχους. Αυτοί φλύαροι δεν δημιουργούσαν δύσκολες καταστάσεις, με τον Μουρζίδη να έχει εύκολο έργο σε όσες «γιόμες» επιχειρήθηκαν. Ένα καλό σουτ από τον Καραδήμο από το ύψος της μεγάλης περιοχής και μια κεφαλιά του Μποζίνη πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή, ήταν οι πιο αξιοσημείωτες φάσεις των γηπεδούχων που όμως κατέληξαν άουτ. Στο 85' είχαμε ένα «κρύο» τέρμα για τους γηπεδούχους, όταν μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ, παρεμβλήθηκε στο πρώτο δοκάρι ο Τσόρμπας «τσιμπώντας» την μπάλα, κι αυτή αφού βρήκε σε πόδια αμυντικών της Πέλλας κατέληξε στη αριστερή γωνιά του Μουρζίδη. Με τον χρόνο να τελειώνει, οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρό μυαλό να απειλήσουν οργανωμένα και οι ποδοσφαιριστές της Πέλλας έχοντας παρακαταθήκη το 2-3 υπέρ τους και τον επαναληπτικό στην έδρα τους, διαχειρίστηκαν τον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την λήξη, χωρίς να αισθανθούν κάποιον ουσιαστικό κίνδυνο. Στο 90ο λεπτό ο Τσόλκας ολοκλήρωσε ότι άφησε στη μέση στο 45ο, με μία ακόμη άκρως αντιαθλητική ενέργεια πάνω στον πεσμένο Καρασμάνη αυτή τη φορά, αντικρύζοντας δικαίως την δεύτερη κίτρινη και κατά συνέπεια την κόκκινη και παίρνοντας λίγο νωρίτερα από τους υπόλοιπους παίκτες τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε ο κ. Ατζαμιδάκης δεν προσέφεραν καμία νέα συγκίνηση και η Πέλλα έφυγε νικήτρια με σκορ 2-3.
Η Πέλλα που στάθηκε όρθια κυριολεκτικά και μεταφορικά και στα 94 λεπτά του αγώνα σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του νομού, «έτρωγε» σίδερα σήμερα και ήταν αδύνατο να μην φύγει με κάτι θετικό από τον Εξαπλάτανο. Κανείς από τους ποδοσφαιριστές της δεν ήταν παθητικός στο παιχνίδι, όλοι τους συμμετείχαν όπως και όσο οι δυνάμεις τους το επέτρεπαν, βάζοντας ο καθένας λιθαράκι σ' αυτή την επιτυχία. Ακόμα και τα παιδιά του πάγκου είχαν ενεργή συμμετοχή περισσότερη από κάθε άλλη φορά, ζώντας κάθε στιγμή του αγώνα! Η Πέλλα ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα(το καλύτερο της χρονικό διάστημα 15'-60'), αλλά όπως προείπα χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση, κι αυτό της στοίχισε εν μέρει, αφού ο διαφαινόμενος θρίαμβος μετατράπηκε σε σπουδαία νίκη. Κι αυτό δεν είναι επιλήψιμο, ούτε «μικραίνει» κάτι από την σημερινή νίκη, αφού είχε απέναντί της έναν ικανότατο αντίπαλο, που αν αναλογιστεί κανείς ότι διαθέτει την καλυτερη άμυνα του πρωταθλήματος(η Δόξα έχει δεχθεί σε 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα μόλις 5 τέρματα, ενώ στο γήπεδο της σε 6 αγώνες έχει δεχθεί μόνο 3 και σήμερα δέχθηκε 3 από την ομάδα μας), μπορεί κανείς να καταλήξει σε αρκετά ασφαλή συμπεράσματα για το μέγεθος της επιτυχίας. Καλό στήσιμο από τον πάγκο, άμεσες και έγκυρες παρεμβάσεις στις «κακοτοπιές» του αγώνα, που δυστυχώς δεν έλλειψαν ούτε σήμερα για την ομάδα μας, σαφή προσανατολισμό και στόχευση επιθετικά, πειθαρχία, αλληλοκαλύψεις και συνοχή αμυντικά, της έδωσαν το αποτέλεσμα που διεκδίκησε.
Ο Εξαπλάτανος δεν ήταν καλός, άλλωστε φέτος έχει δείξει περίσσια κυνικότητα και σκοπιμότητα στο παιχνίδι του κυνηγώντας περισσότερο το αποτέλεσμα και παραμερίζοντας την ποιότητα που ομολογουμένως έχει, αλλά αυτά δυστυχώς γι' αυτόν και ευτυχώς για μας πήγαν περίπατο από την εκτελεστική δεινότητα του Κατσαμακτσή και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά των υπολοίπων, που σαφέσταστα ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που επηρέασαν την αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων. 
Με ανθρώπινα λάθη ο κ. Ατζαμιδάκης και οι δύο βοηθοί, εκτός της εξώφθαλμης παράλλειψης της αποβολής από το πρώτο ημίχρονο του Τσόλκα, ενώ για τα δύο πέναλτι που έγινε λόγος από τις δύο ομάδες, τόσο για την Πέλλα που το ζήτησε όταν η μπάλα μετά από σουτ του Ιωσηφίδη βρήκε σε χέρι αμυντικού εντός περιοχής, όσο και για τους γηπεδούχους που ζήτησαν κάτι ανάλογο σε διεκδίκηση στον αέρα και επαφή του Καραδήμου με τον Τζιότζιο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση. Για κάποια αμφισβητούμενα οφσάιντ επίσης, τόσο για τους γηπεδούχους όταν ανακόπηκε υποσχόμενη επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, όσο και για την Πέλλα για τη θέση του σκόρερ στην επίτευξη του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων, η θέση μου στον αγωνιστικό χώρο δεν μου επιτρέπει να έχω ασφαλή άποψη για καμία από τις δύο περιπτώσεις. Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε για κακές διαιτησίες για τη μία ή άλλη ομάδα, θα πρέπει να ανατρέξουμε σε άλλα παιχνίδια και άλλες «τριπλέτες» και σίγουρα όχι στη σημερινή. Αν κάτι πρέπει να βαραίνει το σημερινό διαιτητή, είναι η σύνταξη του «φτωχού» φύλλου αγώνα στην φάση της δεύτερης κίτρινης και αποβολής του Τσόλκα και όσα κατά τη διάρκεια και μετά αυτής ακολούθησαν...
Άριστη η φιλοξενία από την διοίκηση της Δόξας. Δέουσα και η συμπεριφορά από τον προπονητή των γηπεδούχων τον κ. Σαπουντζή.
  • Πολλά είναι τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα και μηνύματα που δέχθηκα από επώνυμους και ανώνυμους φιλάθλους της ομάδας μας, ώστε αυτά να μεταφερθούν σε όλους του ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Αυτή ήταν ομολογώ και η αιτία της αρκετά καθυστερημένης ανάρτησης του ρεπορτάζ του αγώνα
  • Έντονη και πολυάριθμη για ακόμη μία φορά η παρουσία των φίλων της Πέλλας στις εξέδρες του γηπέδου του Εξαπλατάνου.
  • Όπως ειπώθηκε σήμερα από το παριστάμενο πρόεδρο της Ένωσης στο γήπεδο κ. Αντωνίου, μάλλον η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος οδεύει προς αναβολή, εξαιτίας της δυσοίωνης πρόγνωσης της ΕΜΥ για άσχημο καιρό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.
  • Στον άλλον ημιτελικό ο Εδεσσαϊκός αν και τα βρήκε σκούρα για 90 λεπτά, κατάφερε αν και αγωνιζόταν με 9 ποδοσφαιριστές(!), με γκολ του Μεταξά στην εκπνοή να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης.
Οι συνθέσεις:
Δόξα Εξαπλατάνου(Σαπουντζής): Δημητριάδης, Θωμάς(Ντόγκαρης), Κουντουράς, Αναστασιάδης, Τσόρμπας Ε., Κοντακτσής(Λεμονάκης), Ουζούνης(Παρτσανάκης), Μποζίνης, Καραδήμος, Τσόρμπας Β., Τσόλκας.
Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Πανταζίδης, Σιαματάς, Πλιόγκας, Τζιότζιος, Σαλίκας, Μπουράκης, Ιωσηφίδης, Ρέκος Β.Ι.(Ζώγας), Μπρατσούδης(Καρασμάνης), Κατσαμακτσής(Σιάγκας. Απόντες: Ίμπας, Παναγιωτέλης, Μαρκόπουλος.























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους η ομάδα ξεκίνησε ξανά να παίζει όπως πρέπει. Εξαιρετικός ο Κατσαμακτσής, είναι για μεγάλα πράγματα.. Συγχαρητήρια σε όλους. Συνεχίστε έτσι!