Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Φωτίου: Ολοήμερο σχολείο και δημιουργική απασχόληση έως και τις 8 μμ

Η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης προανήγγειλε πλέγμα συνδυασμένων υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί και δημιουργία νέων βρεφικών σταθμών.
Τη λειτουργία πλέγματος υπηρεσιών που θα επιτρέπει στους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι και τις 20:00 προανήγγειλε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Η κυρία Φωτίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κατσαφάδου για τα πολυτεκνικά επιδόματα προανήγγειλε πλέγμα παροχών με επίκεντρο το παιδί που θα συνδυάζει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Ειδικότερα σχεδιάζεται τα παιδιά να παραμένουν μέχρι τις 16:00 στο ολοήμερο σχολείο και στη συνέχεια – αν επιθυμούν οι γονείς- να συνεχίζουν να απασχολούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργούν εντός των σχολικών ιδρυμάτων.
«Το παιδί θα μένει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 16:00  και στη συνέχεια θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου και μίλησε για ανασχεδιασμό του προγράμματος. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. «Αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20:00 το βράδυ» διαβεβαίωσε τη Βουλή.
Παράλληλα, η κυρία Φωτίου προανήγγειλε τη δημιουργία νέων βρεφικών σταθμών. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα των κουπονιών (voucher) που εφαρμόστηκε πέρυσι για 45.000 δικαιούχους αποκάλυψε τις ελλείψεις της χώρας σε βρεφικούς σταθμούς.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: