Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ "δεσμεύει τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας"

Μετά τις καταγγελίες για υποτέλεια στους δανειστές η ΝΔ συνεχίζει με έντονα καταγγελτικό λόγο κατά της λιτότητας.
Η λέξη «λιτότητα» καθιερώνεται στο αντιπολιτευτικό λεξιλόγιο της ΝΔ τις τελευταίες μέρες σε συνέχεια των καταγγελιών της για «υποτέλεια» της κυβέρνησης απ’ αφορμή της επιστολής Τσακαλώτου. Η ρητορική αυτή του Μοσχάτου έχει ως κύριο στόχο την προσέγγιση των κοινωνικών δυνάμεων που παρά την απογοήτευσή τους από την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσεγγίζουν -τουλάχιστον όχι μαζικά- τη ΝΔ.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ «δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί το ΣΥΡΙΖΑ» και με τις παρεμβάσεις καταρχήν μέσω των επίσημων δηλώσεων και ανακοινώσεων των στελεχών του γραφείου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδίωξη είναι να φανεί πως «την ανικανότητα της κυβέρνησης την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι».
Τα στελέχη της ΝΔ βάλλουν συνεχώς κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «δέσμευση της χώρας σε διαρκή λιτότητα» και σ’ αυτή την κατεύθυνση στόχος του Μοσχάτου είναι να επιστρέψει και την κατηγορία που απευθύνει το μέγαρο Μαξίμου στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι «το καλό παιδί των δανειστών», τονίζοντας ότι «δίνουν τα πάντα στους δανειστές για να παραμείνουν στην εξουσία».
Αν και εν πολλοίς αυτή η ρητορική μοιάζει με την αντίστοιχη ρητορική που είχε υιοθετήσει ως ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση εντούτοις υπάρχει μια διαφορά η οποία συνίσταται στο ότι κατά τη ΝΔ η σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην ανικανότητά του να βρει πεδίο συνεννόησης με τους δανειστές. Άλλωστε και τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ προσδιοριζόταν στον αντιμνημονιακό χώρο ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει σ’ αυτή τη γραμμή ανοίγοντας και άλλα μέτωπα για να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ όπως σε θέματα διαφάνειας και διαπλοκής. Δεν είναι τυχαίο ότι σήκωσε το θέμα Γεροβασίλη.

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: