Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η δεύτερη φάση της οικονομικής συνδρομής των μελών της διοίκησης του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Η ομάδα μας συνεχίζει να βρίσκεται εντός των αγωνιστικών και όχι μόνο στόχων που τέθηκαν στην αρχή της φετινής σεζόν, κι αυτό αποτελεί επίτευγμα όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, της τεχνικής ηγεσίας και της διοικούσας επιτροπής που ανέλαβε να υλοποιήσει το «νέο σχέδιο διοίκησης», αλλά και όλων των εγγεγραμμένων μελών και των επώνυμων και ανώνυμων φιλάθλων της που στήριξαν και στηρίζουν ο καθένας με τις δυνατότητες και τις διαθέσεις του, την πρωτόγνωρη για τα διαχρονικά διοικητικά δεδομένα της, συνολική αυτή προσπάθεια.
Όμως πέραν των αγωνιστικών στόχων, υπάρχουν «δυστυχώς» και οικονομικοί στόχοι, με πρώτο και κυριότερο, την οικονομική αυτάρκεια και βιωσιμότητα του συλλόγου. Σ' αυτή την κατεύθυνση οι περισσότεροι αποδείχθηκαν πέραν του δέοντος συνεπείς στις οικονομικές και ηθικές υποχρεώσεις που αναλάβαμε όλοι μαζί το καλοκαίρι του 2016, κι όσοι δεν το έπραξαν, σίγουρα δεν το έκαναν από αδιαφορία ή υπονόμευση της προσπάθειας. Η οικονομική συγκυρία εξακολουθεί να είναι δύσκολη και δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο πέφτουμε έξω στον προγραμματισμό μας. Πάντως κανείς δεν αρνήθηκε, ούτε αθέτησε το λόγο του μέχρι σήμερα, κι όλοι νοιάζονται και στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία τον σύλλογο. Κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά τόσο από τον ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών και του κόσμου, όσο κι από την απήχησή της έξω από τα γεωγραφικά όρια του χωριού μας. Μια προσπάθεια που αποδείχθηκε ιδιαιτέρως επιτυχημένη, όσες δυσκολίες και εμπόδια κι αν παρουσιάστηκαν από το ξεκίνημά της. Και η επιτυχία δεν έχει να κάνει μόνο με τη πορεία της στο πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο στο κύπελλο που έχει φτάσει μια άνασα από τον τελικό, αλλά ότι στο γήπεδο βρίσκονται τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, πολλά νεανικά χαρούμενα πρόσωπα και μάλιστα με μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές ιστορικά ανάμεσα σ' αυτά, των νέων του χωριού μας.
Η διοικούσα επιτροπή στο μέτρο του δυνατού, τηρώνττας όλα τα συμπεφωνημένα τα οποία ορίστηκε το καλοκαίρι από την ολομέλεια στη γενική συνέλευση να τα φέρει σε πέρας, με πλήρη διαφάνεια, με οικονομική συνέπεια, με στόχευση, με εξωστρέφεια, με αρκετό κόπο και άπλετο προσωπικό χρόνο, με ορθολογικές αλλά και ανθρωπιστικές δράσεις, με τη δέουσα αυτοκριτική, έχει καταφέρει να σταθεί μέχρι στιγμής στο ύψος των ιδιαιτέρων φετινών περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας με σωστή διαχείριση κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία οικονομικής ή άλλης φύσεως, τιμώντας τόσο τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε, όσο και αξιοποιώντας με τον προσφορότερο, αποδοτικότερο και πολυσύνθετο τρόπο τις οικονομικές συνδρομές και ενισχύσεις μελών, φίλων και χορηγών του συλλόγου. Η ομάδα μας εκτός του ότι μέχρι σήμερα είναι απόλυτα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις παρά το σχετικό «άνοιγμα» του προϋπολογισμού από κάποια εκτός προγράμματος έξοδα, ήταν και παρούσα σχεδόν σε κάθε κοινωνική ή άλλη εκδήλωση με μικρή ή μεγάλη συμμετοχή, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας με πολύπλευρο ρόλο και παρουσία, όπως αρμόζει σε κάθε είδους και χαρακτήρα τοπικούς συλλόγους. 
Φτάσαμε σχεδόν «στου δρόμου τα μισά» και πέραν όλων των άλλων που η διοικούσα επιτροπή καλείται να διαχειριστεί στη συνέχεια, το σημαντικότερο είναι το οικονομικό, το οποίο φυσικά δεν πρέπει να τρομάζει κανέναν εάν και εφόσον φανούμε όλα τα μέλη και σ' αυτή την δεύτερη φάση και μάλλον τελευταία, συνεπείς όπως μέχρι σήμερα. Θέσαμε ως στόχο φέτος να μην «στεναχωρεθεί» κανείς οικονομικά και σίγουρα όχι ελάχιστοι, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές και πιστεύω το καταφέραμε. Το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού η οικονομική επιβάρυνση του κάθε μέλους ορίσθηκε να αντιστοιχεί σε ετήσια βάση σε μόλις λίγα ευρώ, ήτοι μερικά λεπτά την ημέρα, ανάλογα με τις οικονομικές αντοχές του καθενός. Έτσι ακριβώς θέλουμε να συνεχίσουμε και στο τέλος όχι μόνο να καταφέρουμε να «βγούμε» άνετα οικονομικά, αλλά και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια σπουδαία διάκριση με την αγαπημένη μας ομάδα.
Έτσι η διοικούσα επιτροπή καλεί όλα τα μέλη να συνδράμουν και πάλι, αυτή την φορά με το υπόλοιπο της ετήσιας υπεσχημένης συνδρομής τους ή τέλος πάντων αν υπάρχει αδυναμία ένα μέρος αυτής, ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του για την υλοποίηση όλων των φετινών αλλά και μελλοντικών στόχων του. Η διοικούσα επιτροπή τέλος, οφείλει να ευχαριστήσει και όσα μέλη έσπευσαν χωρίς καμία όχληση, παραίνεση ή ανακοίνωση, να τακτοποιήσουν αυθόρμητα πριν τις γιορτές τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις, είτε τέλος καταβάλλοντας εγκαίρως και τη υπόλοιπη δόση της ετήσιας συνδρομής. Η τακτοποίηση της οικονομικής συνδρομής κρίνεται σκόπιμο να γίνει στο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017 για τον όσο το δυνατό καλύτερο σχεδιασμό, προγραμματισμό και αντιμετώπιση κάποιων άμεσων οικονομικά αναγκών, χωρίς όμως να αποκλείεται μια μικρή ολιγοήμερη παράταση, όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες κάποιων μελών. Χρήσιμο θα είναι ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση, η διοικούσα επιτροπή να είναι ενήμερη, ώστε να είναι σε θέση να προϋπολογίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: