Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τα αποτελέσματα των κυριακάτικων αγώνων στα γήπεδα της Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1

Εδεσσαϊκός και Εξαπλάτανος ξεπέρασαν σχετικά εύκολα τα εμπόδια της Κρύας Βρύσης και Μελισσίου αντίστοιχα, συνεχίζοντας ακάθεκτοι την πορεία τους προς το μπαράζ ανόδου. Το Μαυροβούνι διέσυρε το Μάνδαλο στο γειτονικό ντέρμπι γοήτρου και δείχνει να «καπαρώνει» την τρίτη θέση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Τέλος οι Αμπελειές σ' ένα πολύ κακό παιχνίδι το οποίο και παρακολουθήσαμε, νίκησαν τους Προμάχους με σκορ μάλιστα που τις δίνει το πλεονέκτημα έδρας και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Με τη νίκη αυτή προσπέρασαν τους Προμάχους στον βαθμολογικό πίνακα, αποκτώντας μία αγωνιστική πριν το τέλος, το πλεονέκτημα της έδρας στα play out, ενώ μέχρι σήμερα έβλεπαν την πλάτη τους. Το παιχνίδι ποιοτικά είχε εικόνα αγώνα χαμηλότερων κατηγοριών, όμως αυτό που πρέπει να επισημάνω και απονείμω τα εύσημα στις δύο ομάδες, είναι ότι όλα κύλησαν μέσα σε απολύτως πολιτισμένα και αθλητικά πλαίσια τουλάχιστον μέχρι το σφύριγμα της λήξης όσο ήμουν ακόμα στο γήπεδο, για έναν αγώνα τέτοιας βαθμολογικής σπουδαιότητας και σημασίας. Στα καθαρά αγωνιστικά, δύο ευκαιρίες καλές για κάθε ομάδα, γκολ αυτές των γηπεδούχων, έξω αυτές των φιλοξενουμένων, το 2-0 μοιραία εξέλιξη. Φυσικά η επόμενη και τελευταία αγωνιστική, είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες η Καρυώτισσα συμμετείχε νικηφόρα στην φιέστα του Παλιού Μυλοτόπου, κρατώντας την «ουσία» κι αφήνοντας τα «οινοπνεύματα» στους «μεθυσμένους» από χαρά πρωταθλητές γηπεδούχους, κι εξασφαλίζοντας κατά πάσα πιθανότητα τη συμμετοχή της με μειονέκτημα έδρας στο μπαράζ ανόδου με αντίπαλο τα Εσώβαλτα. Κάτι ανάλογο όπως φαίνεται θα συμβεί και στον άλλο όμιλο της Α' κατηγορίας, με αγώνα μπαράζ και αντιπάλους το Ριζάρι και την Άψαλο. Τέλος το σκορ της ημέρας διαμορφώθηκε στην Υδραία, με τους γηπεδούχους να διασύρουν την Παναγίτσα. Όλα τα σημερινά αποτελέσματα, η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική της Α1, αλλά ας δούμε πριν τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμιών, βάσει του άρθρου 20 του ΚΑΠ 2016/17.
Στις ισοβαθμίες, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ, τα κριτήρια κατάταξης είναι τα εξής:
5. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβάθμηση ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται
ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
6. Αν μετά τη σύνταξη και του παραπάνω ειδικού βοηθητικού πίνακα προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν στον παραπάνω βοηθητικό πίνακα, συντάσσεται άλλος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
7. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την -κατά σειρά- κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.
8. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:
α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομ άδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90 ́ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της παρ. 9 του παρόντος άρθρου.
β) Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90 ́(χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατά ταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5, 6, 7 και 8 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.
Μια προσφορά από τα

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 25η αγωνιστική
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κ.ΒΡΥΣΗΣ 5-0
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΝ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2-0
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 3-0
ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 5-1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 25η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 2-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ - ΑΣΤΡΑΠΗ ΖΕΡΒΗΣ 5-2
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛ. 3-1

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 25η αγωνιστική
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - Ν.ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 2-2
ΟΛΥΜΠΙΑΣ Κ.ΒΡΥΣΗΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΔΡΟΣΕΡΟΥ 0-0
Μ.ΑΛΕΞ.ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 2-1
ΔΟΞΑ Π.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ - ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ 0-2
ΑΣΠΙΔΑ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ - ΣΦ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 5-2

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 26η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ 8-0
ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ - ΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΝΟΥ 3-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 1-2
ΑΣ ΑΓΡΑ - ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 0-2
Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΝΙΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ 2-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 21η αγωνιστική
Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ 3-5
ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ - ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ 6-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ 0-1

Γ ΕΘΝΙΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 0-0


Δεν υπάρχουν σχόλια: