Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κόντρα Καμμένου - ΝΔ για Σαββίδη

Η απάντηση 12 βουλευτών της ΝΔ στις δηλώσεις Καμμένου για "πλαστογραφημένα έγγραφα βουλευτών".
Δώδεκα βουλευτές της ΝΔ με κοινή τους δήλωση που συνυπογράφουν έδωσαν απάντηση στον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο με αφορμή όσα ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.  
«Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Καμμένου για “πλαστογραφημένα έγγραφα βουλευτών της Ν.Δ.” που απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την φωτογραφική τροπολογία της Κυβέρνησης, προστίθεται στις γνωστές φαντασιώσεις του εταίρου του κ. Τσίπρα», αναφέρουν και προσθέτουν: «Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο κ. Καμμένος για εσωτερικά προβλήματα στη Ν.Δ. 'Αλλωστε πολλά έχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του μετά μάλιστα και τη σημερινή του πιρουέτα για ταύτιση των ΑΝΕΛ με το “παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”. Και για να μην επανέρχεται καθημερινά του επισημαίνουμε ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος έχει ταχθεί κατά της συγκεκριμένης χαριστικής τροπολογίας».
Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν τη συγκεκριμένη δήλωση είναι οι εξής: Σ. Αναστασιάδης, Στ. Καλαφάτης, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκας, Γ. Καρασμάνης, Γ. Κασαπίδης, Ντ. Μπακογιάννη, Χρ. Σταϊκούρας, Απ. Βεσυρόπουλος, Κ. Κοντογιώργος, Κ. Κουκοδήμος, Κ. Τζαβάρας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, γα την υπόθεση διαγραφής προστίμου ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ (πλέον συμφερόντων Σαββίδη), σχολίασε ότι ο κ. Σαββίδης που του «επιτίθενται αντί να τον ευχαριστούν», είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος τη δύσκολη στιγμή επένδυσε χρήματα στη χώρα ενώ «άλλοι την έκαναν».
Επιπλέον κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είπε ψέματα για τις 2 επιστολές σχετικά με την επένδυση: «ήταν 6 οι υπογραφές και θα πρέπει να διερευνηθεί αν πρόκειται για πλαστογραφία», είπε.
Αναλυτικότερα, είπε: "Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη συνέντευξη που έδωσε στον Antenna. Είπε ότι υπήρχαν μόνο δύο οι οποίοι δεν έστειλαν επιστολές και αναφερόταν στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Έξι δεν έστειλαν επιστολές. Και οι άλλοι τέσσερις είναι βουλευτές Θεσσαλονίκης. Εγώ δε, θα σας προκαλέσω να βγάλετε στην εκπομπή - έχετε μία ημέρα μπροστά σας - και θα σας δώσω εγώ τις επιστολές που φέρεται πως υπέγραψαν οι υπόλοιποι βουλευτές Θεσσαλονίκης. Εδώ θέλει ή γραφολόγο ή ψυχίατρο. Και την ίδια στιγμή, όταν τους παίρνουν τηλέφωνο λένε «εμείς δεν δώσαμε καμιά εξουσιοδότηση.. Σας λέω, λοιπόν, ότι ο ΣΚΑΪ μπορεί να έχει από τα πρακτικά της Βουλής τις υπογραφές, να δείτε ακόμα και της κ. Μπακογιάννη. Αν αυτή η υπογραφή είναι της κ. Μπακογιάννη ας μας το πει ένας γραφολόγος ή ας μας το πει ένας πολιτικός αναλυτής ή ένας ψυχίατρος".
..."Έξι βουλευτές - και όχι τέσσερις - δεν έστειλαν καν επιστολή. Των υπολοίπων, οι τέσσερις, από τη μία πλευρά επισήμως φέρεται η Νέα Δημοκρατία να υπέγραψε για αυτούς - είναι πλαστογραφημένες όλες οι υπογραφές - και κάποιοι εξ αυτών λένε στους ψηφοφόρους «εμείς δεν συμφωνήσαμε, αλλά μας έβαλαν τις υπογραφές». Αυτό τι δείχνει; Ότι η αντιπολίτευση δυστυχώς - και εγώ λυπάμαι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γι’ αυτό που κάνει - αντί να έρθει εδώ και να πει «ναι, έχουμε μεγάλες πολιτικές διαφορές» να το δεχτώ, «όμως εδώ πρόκειται για την πατρίδα μας». Προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση, να έρθουν νέες επενδύσεις και εκεί που πάνε να έρθουν νέες επενδύσεις, ακόμα και στη μοναδική επένδυση την οποία έφερε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - μιλάω για τη ΣΕΚΑΠ - έρχονται τώρα και στέλνουν μήνυμα στους επενδυτές «μην έρθετε εδώ». 

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: