Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Χωρίς εκπτώσεις...

Το γεγονός ότι η Ράνια Αντωνοπούλου ήταν από τις επιτυχημένες Υπουργούς στα καθήκοντα που της ανατέθηκαν δεν ήταν ικανό να τη διατηρήσει στην κυβέρνηση μετά το θόρυβο με το επίδομα ενοικίου που εισέπραξε καθώς για την κυβέρνηση το ηθικό ζήτημα υπερβαίνει τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα των μελών της.
Είναι αλήθεια ότι από την ημέρα που ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, «τέλειωσε» τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανέργων ενώ επαναχάραξε την πολιτική προσανατολίζοντάς την στην απασχόληση και όχι σε ιδιωτικά συμφέροντα και μηχανισμούς. 
Πλην όμως υπέπεσε σε ένα ηθικό παράπτωμα. Ότι ήταν νόμιμη επιλογή ή ότι είχε ψηφιστεί από όλα τα κόμματα η διάταξη, δεν σημαίνει τίποτε. Αυτά είναι επιχειρήματα του παλιού πολιτικού συστήματος που δεν έχουν θέση σήμερα και ορθώς δεν τα επικαλέστηκε κανείς.  
Σε αυτά τα θέματα ο Πρωθυπουργός οφείλει να είναι αμείλικτος, στην πολιτική συγκυρία που η ηθική έρχεται στην πρώτη γραμμή και δεν συγχωρούνται λάθη που πλήττουν το αφήγημα της σύγκρουσης με παλιές νοοτροπίες και συμφέροντα.
Η ​Αντωνοπούλου είχε την ευθιξία να παραιτηθεί για μερικές χιλιάδες ευρώ αλλά δημιουργεί προβληματισμό ότι οι εμπλεκόμενοι με απώλεια δις ευρώ για τη χώρα, πολιτικοί της αντιπολίτευσης​,​ δεν έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν προσωρινά από θέσεις που κατέχουν ή ​έστω ​να σιωπήσουν, μέχρι να διαλευκανθούν οι υποθέσεις τους.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: