Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μονοήμερη εκδρομή της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών στην Καβάλα

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιεί εκδρομή στη Καβάλα.
Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού, μοναδικό στο είδος του, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα εκθέματα του μουσείου είναι ταξινομημένα σε επτά ενότητες, που περιλαμβάνουν ό,τι σχετίζεται με την καλλιέργεια, επεξεργασία, εμπόριο και βιομηχανία καπνού, αλλά και τη συμβολή του ανθρώπου, μέσα από τα εκθέματα που αφορούν τους καπνεργάτες και το συνδικαλισμό καπνεργασίας. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι επίσης η αναβίωση της κλασικής επεξεργασίας καπνού με τα μηχανήματα που εκτίθενται στο χώρο, προσφέροντας μία μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία στον επισκέπτη.
Στη συνέχεια μετάβασή στο γραφικό λιμανάκι για φαγητό στις εκλεκτές ψαροταβέρνες του. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης για καφέ και ψώνια.
Ακολουθεί ξενάγηση με τη διέλευση από την πύλη της παλιάς πόλης και από τα αξιόλογα σημεία της συνοικίας, όπως το Ιμαρέτ, ένα τεράστιο οικοδόμημα που ίδρυσε ο Μεχμέτ Αλή πασάς, από το άγαλμά του και λίγο πιο πέρα από το σπίτι του, όπως επίσης και από τον φάρο.
Επίσκεψη στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παλιά Μουσική (τζαμί Χαλίμ Μπέη) και στο Φρούριο (κάστρο) με την καταπληκτική πανοραμική θέα.
Εκεί θα δοθεί και η χορωδιακή συναυλία που οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγιάς "Το Κάστρο".
Ώρα αναχώρησης: 09.00' της 1-9-2018 από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς Γιαννιτσών.
Τιμή συμμετοχής στην εκδρομή: 10 ευρώ το άτομο.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6971569929 και 6954580112

Δεν υπάρχουν σχόλια: